facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Ο Χρίστος Λιάπης για την επέτειο των 200 χρόνων από την 25η Μαρτίου 1821

Δημοσιεύθηκε από: Χρίστος Χ. Λιάπης  25/03/2021 13:20:37
Ο Χρίστος Λιάπης για την επέτειο των 200 χρόνων από την 25η Μαρτίου 1821
Η εφετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, αποκτά διπλά ξεχωριστό νόημα, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη μεγαλειώδη αυτή στιγμή της νεότερης ιστορίας μας...

Οι εορτασμοί όμως της 2ης εκατονταετηρίδας από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, ο οποίος εμπνεύστηκε από αλλά και ενέπνευσε πολλούς οικουμενικούς αγώνες για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, της αυτοδιάθεσης και των άλλων βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, γίνεται φέτος εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την παγκόσμια απειλή της COVID-19.

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε το «Εμείς» του Μακρυγιάννη, της σύμπνοιας, της αλληλεγγύης  και της συλλογικής ευθύνης, απέναντι στο «Εγώ» της ατομικής ανευθυνότητας, της αδιαφορίας και της στείρας αντίδρασης. Το 2021 τα μηνύματα της επανάστασης του 1821, επικαιροποιούνται ως πολύτιμη αξιακή επιταγή που μας προτρέπει να μην αφήσουμε την Πανδημία να διακυβεύσει, μαζί με τις πολύτιμες ανθρώπινες ζωές που αφαιρεί, και την κοινωνική μας συνοχή, την ανθρωπιά και τις ανθρώπινες ελευθερίες για τις οποίες οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους.

Ελευθερίες και αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ανάληψη της ευθύνης της ίδιας μας της ζωής και ο σεβασμός στις προσωπικές μας επιλογές και στις επιλογές των συνανθρώπων μας. Οι αξίες αυτές, αποτελούν, ανάμεσα στα άλλα, βασικούς άξονες και της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλουμε όλοι, στις θεραπευτικές κοινότητες και στα προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, του οποίου έχω την τιμή να ασκώ την Προεδρία.

Χρόνια Πολλά, υγιή και ελεύθερα στην Πατρίδα μας. Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους, με τιμή και υπερηφάνεια για τη σημερινή επέτειο της μεγάλης νίκης των Ελλήνων, στην πανανθρώπινη μάχη για την κατάκτηση της Ελευθερίας. Αλλά και για τις πολλές μικρές και μεγάλες εσωτερικές μάχες που δίνει ο καθένας και η καθεμία από εμάς για την προάσπιση της προσωπικής ανεξαρτησίας και του σεβασμού της ζωής και της αξίας των συνανθρώπων μας.

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Πρόεδρος ΚΕΘΕΑ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7GP6D
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ