facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ο Χρίστος Λιάπης για την απώλεια του νονού του, Στέφανου Σκρέκα, Πτεράρχου (Ι) ε.α.

Δημοσιεύθηκε από: Χρίστος Χ. Λιάπης  02/03/2020 11:09:30
Ο Χρίστος Λιάπης για την απώλεια του νονού του, Στέφανου Σκρέκα, Πτεράρχου (Ι) ε.α.
Άσχημα νέα έφερε μαζί του ο Μάρτιος, στην πρώτη του ημέρα, φέτος, καθώς πληροφορήθηκα πως έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μου νονός, Στέφανος Σκρέκας, Πτέραρχος (Ι) ε.α., αδελφικός φίλος και συνάδελφος του συγχωρεμένου του πατέρα μου, Επ/γού (Τ/Η) ε.α. Χρυσοστόμου Λιάπη...

Βαρύς ο πόνος για την απώλεια ενός εκ των καλυτέρων ιπταμένων που κόσμησαν την Πολεμική μας Αεροπορία καθώς ήταν από τους πρώτους χειριστές που εκπαιδεύτηκαν στα πρωτοποριακά για την εποχή τους Phantom F-4E.

Υπήρξε παράδειγμα Έλληνος Αξιωματικού με σπάνιο ήθος και ξεχωριστή γενναιότητα, έτοιμος να θυσιαστεί για την πατρίδα αλλά και με μεγαλείο ψυχής, πηγαία καλωσύνη και μακροθυμία. Υπήρξε, επίσης, ένα σταθερό πνευματικό και ηθικό παράδειγμα για εμένα. Παράδειγμα ανδρός, αξιωματικού και οικογενειάρχη.

Παράδειγμα ατσαλωμένου χαρακτήρος που μετέτρεψε την άδικη απώλεια του πατρός του, του παπά-Σκρέκα, σε δύναμη ψυχής, μεγαθυμία και προκοπή. Μηνύματα που οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η πατρίδα μας. Η σκέψη μου είναι κοντά στη νονά και τους οικείους του.

Ήταν ύψιστη τιμή η πνευματική μου συγγένεια και σχέση μαζί του. Τον θυμάμαι να μου αναφέρει πως περίμενε δεμένος στο κόκπιτ του Φάντομ, με την εντολή της απογείωσης να έρχεται και να ανακαλείται τρεις φορές, κατά τα γεγονότα της εισβολής στην Κύπρο, το 1974. Μακάρι και η σημερινή τελευταία του πτήση, μακριά μας, να είχε ματαιωθεί.

Η επιβλητικά αειθαλής μορφή του, προσωποποιούσε τις αρετές του Έλληνος Ιπταμένου Αξιωματικού και συμβολοποιούσε τα στοιχεία του αληθινού ευπατρίδη. Πραότητα και πνεύμα συμφιλίωσης μαζί με παλαιάς κοπής ανδρεία και λεβεντιά. Αισθήματα βαθιάς αγάπης με συνέδεαν μαζί του τόσο λόγω των ανωτέρω, όσο και λόγω της αγνής φιλίας του με τον πατέρα μου, τον οποίον έχασα πρόωρα.

Όλα αυτά πολλαπλασιάζουν τη θλίψη μου για την απώλειά του. Μόνη παρηγοριά μου πως, όπως θέλω να πιστεύω, στο contact car του Ουράνιου Αεροδιαδρόμου, θα τον περιμένει ο πατέρας μου, όπως και στις πραγματικές υπηρεσίες τους στην Πολεμική μας Αεροπορία. Καλό σου ταξίδι νονέ και καλή προσγείωση στους λειμώνες του Παραδείσου...

Χρίστος Χ. Λιάπης MD,MSc,PhD
Iατρός, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Πρόεδρος ΚΕΘΕΑ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
15893
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ