facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ο Χατζηγάκης ζητάει στήριξη στις πληγείσες καλλιέργειες

Δημοσιεύθηκε από: Μικέλης Χατζηγάκης  04/04/2022 19:28:13
Ο Χατζηγάκης ζητάει στήριξη στις πληγείσες καλλιέργειες

Συνεχίζοντας τις περιοδείες στον Νομό Τρικάλων ο Μικέλης Χατζηγάκης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί στα χωράφια τους και να συνομιλήσει με αγρότες της περιοχής μας για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους τα οποία κατέγραψε, και για τα οποία ζητάει την στήριξη της κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ, ειδικά στις πληγείσες καλλιέργειες (π.χ. αμύγδαλα, ροδάκινα, βερίκοκα). 

Συγκεκριμένα, ο Χατζηγάκης δήλωσε τα εξής:

«Για άλλη μια χρονιά οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις καλλιέργειες του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας. Ήδη η απώλεια παραγωγής στα αμύγδαλα είναι σημαντική, όπως επίσης σημαντικές απώλειες καταγράφονται σε πρώιμες ποικιλίες βερίκοκων και ροδάκινων. 

Παραμένοντας δίπλα στον Τρικαλινό παραγωγό ο οποίος ήδη πλήττεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις των γεωργικών εφοδίων επισκέφθηκα οπωρώνες και διαπίστωσα ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής. Επιβάλλεται η άμεση καταγραφή και ο προσδιορισμός ποσοστού της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ και η καταβολή άμεσων αποζημιώσεων. 

Καθώς η κλιματική μεταβολή είναι πλέον πραγματικότητα και τα ακραία φαινόμενα εκδηλώνονται πιο συχνά και κατανέμονται διαφορετικά στον χρόνο είναι αναγκαίο η πολιτεία να δώσει κίνητρα για την εγκατάσταση ενεργητικών μέσων προστασίας (ανεμομίκτες, κλπ) και η επιστημονική κοινότητα να προχωρήσει στον προσδιορισμό ζωνών καλλιέργειας με βάση τα νέα δεδομένα».



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2R015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ