30/11/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 


 
Ο Χατζηγάκης ζητάει ενίσχυση ξενοδόχων και Airbnb

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  20/11/2020 16:35:05
Το μεγάλο θέμα με το οικονομικό πλήγμα που δέχονται οι Τρικαλινοί ξενοδόχοι αλλά οι ιδιοκτήτες Airbnb, ειδικά τώρα που θα δεν θα πραγματοποιηθεί ο Μύλος των Ξωτικών, αναδεικνύει ο Μικέλης Χατζηγάκης...

Ο Χατζηγάκης ζητάει την στήριξη των Τρικαλινών ξενοδόχων αλλά και ιδιοκτητών Airbnb σε επιστολή που θα στείλει στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταικούρα.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του θα ζητάει (α) σημαντικές φοροελαφρύνσεις για τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες Airbnb, (β) αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου που να προβλέπει ενίσχυση σε τουριστικές περιοχές όπως τα Τρίκαλα, αλλά και (γ) η τρέχουσα επιστρεπτέα προκαταβολή να πάρει μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής για επιχειρηματίες ξενοδοχείων και Airbnb. Ολόκληρη η ανάρτηση του Μικέλη Χατζηγάκη στο Facebook έχει ως εξής:

Λαμβάνω πολλά μηνύματα από φίλους και γνωστούς που έχουν Ξενοδοχεία αλλά και έχουν δραστηριοποιηθεί στις βραχυχρόνιες μισθώσεις #airbnb . Ο νομός Τρικάλων τα τελευταία χρόνια, και κυρίως το χειμώνα, έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών. Αυτό το χειμώνα, όμως, το πλήγμα θα είναι τεράστιο λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αφήσουμε αβοήθητους ανθρώπους και επιχειρήσεις που έχουν βάλει πλάτη για την ανάπτυξη των Τρικάλων - ειδικά τώρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Η πολιτεία πρέπει να δράσει άμεσα. Θα στείλω επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών που θα ζήτω:

· Σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες Airbnb - ξενοδοχεία

· Αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου που να προβλέπει ενίσχυση σε τουριστικές περιοχές όπως τα Τρίκαλα και,

· Η τρέχουσα επιστρεπτέα προκαταβολή, να πάρει μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής για επιχειρηματίες ξενοδοχείων και airbnb.

Αν σήμερα αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους αβοήθητους θα ήταν όχι μόνο άδικο αλλά θα χτυπούσε τα θεμέλια της ανάπτυξης του νομού μας στην μετά COVID εποχή!
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7G661
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ