21/9/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Τζεπέτο συναντά την τσιγγάνα Ξερόλα

Δημοσιεύθηκε από: τζεπέτο  22/07/2018 23:57:02
Περίεργο συναπάντημα είχε ο Τζεπέτο με μία γριά τσιγγάνα, την Ξερόλα, χειρομάντισσα - το καυχιόταν - στο επάγγελμα.

- Τζεπέτο, μαντεύω πως σε λένε, τάξε μου να σε πω το μοίρα σου!

- Ώπα, ώπα γιαγιά, εγώ δεν τάζω, άμα θες τάμα να πας στον Αγοραστό...

Αυτός κάνει τάματα, το είπε και ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

- Αμ το ξέρω καλέ, τι μάντισσα Ξερόλα θα ήμουν αν ντεν το γκνώριζα! Και γκια πες μου, τι θέλεις να βρω του λόγκου σου;

- Θέλω γριούλα να μου πεις τι βλέπεις στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

- Το Ντήμαρχό σας στο Όλα-Όπα, στο Μύκανη, ήταν το προχθές, και άναβε το ένα πούρο μετά το άλλο. Πούρα, ζεμπεκιές στο παρέα, κάτι γκιόρταζαν, δεν ξηγιέται αλλιώτικα.

Το άλλο, το πρώην Ντήμαρχο, την έκανε μ’ ελαφρά τις προάλλες. «Προσκεντιασμένο» είπε το Ντήμου. Εγκώ δεν νομίζω. Εκείνο το ανακατωσούρα, το ορειβάτη άναψε φωτιές. Το Τάκη ήθελε να κουβεντιάσει, δεν ήθελε ανταλλαγκή.

Εντώ που τα λέμε, το λέξη «ανταλλαγκή» κάπως κάνει στα αυτιά μου. Ντεν ακούγεται καλά. Το ιστορία ντεν κοστίζει και ντεν ανταλλάσσεται. Το ντεσπότη έπρεπε να το ζητήσει στα ίσα. Χωρίς αντάλλαγκμα. Εγκώ θα του το έδινα αν το ζητούσε στα ίσα. Μεγκαλύτερη εμπιστοσύνη να έχω στον ντήμο; Λένε ότι είναι του λαού. Και το Ξενία του λαού είναι, και είνταμε.

Το ορειβάτη αυτό όλο με το κυρ Αλέκο. Πολύ επιστήμονα μαζεύει το κυρ Θοδωρή, και πολύ cool το βλέπω. Πρέπει να μαζώξει και αντάρτες, γιατί ο ανταρτοπόλεμος ξεκίνησε, και πρώτοι απέναντι, αυτοί που του στρώσανε κόκκινο χαλί για να κατέβει. Άσχημο πράγμα ο ανταρτοπόλεμος. Και ντεν θα τον γκλιτώσουμε παιδί μου Τζεπέτο.

Το Νίκο το Αβραμόπουλο έμεινε μόνο του στο έντρανα. Γκνώμη μου, έπρεπε να φύγκει νωρίτερα. Ντεν πήγκαινε άλλο. Σαν παντρεμένοι που βαρέθηκαν το ένα το άλλο και έμεναν στο ίντιο σπίτι από συνήθεια, ήταν με Τάκη.

Καλά όλα μέχρι εδώ γιαγιά Ξερόλα, αλλά μου μιλάς μόνο για παρελθόν. Στο μέλλον τι θα γίνει, δεν θα μου πεις; Η δουλειά σου αυτή δεν είναι;

- Η δουλειά μου παιδί μου Τζεπέτο, είναι σαν των πολιτικών: να λέω ψέματα για το μέλλον. Και σε σένα δεν θέλω να πω. Ακόμα και η προφορά της τσιγγάνας, ψεύτικη είναι και αυτή. Αν θες και μπορείς να με προσλάβεις εκεί στην ιστοσελίδα να σχολιάζω και εγώ την επικαιρότητα, θα το εκτιμούσα.

Όσο για το πολιτικό μέλλον του τόπου, δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να προβλέψεις ότι θα πρωταγωνιστήσουν η ίντριγκα, οι υποσχέσεις, η ρουσφετολογία, οι υπόγειες κινήσεις και οι κωλοτούμπες. Στοιχεία που αφορούν και στο δικό σας το σινάφι, το δημοσιογραφικό. Τα άλλα θα περάσουν σε δεύτερο ρόλο. Το έργο, εξάλλου, το ‘χουμε ξαναδεί, οι ηθοποιοί αλλάζουν.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
X3SU2
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ