facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ο πολιτισμός του σύγχρονου Έλληνα

Δημοσιεύθηκε από: Καραλής Βάιος  09/11/2020 17:49:17
Ο πολιτισμός του σύγχρονου Έλληνα
Πολλές φορές πήρα την απόφαση να γράψω για τον πολιτισμό του Νεοέλληνα αλλά σταμάτησα. Όμως δεν μπορώ διότι μέσα μου επαναστατώ για την κατάντια που βιώνουμε όλοι μας...

Μεγάλο super market της πόλεως μας έχει έξω δεκάδες πάρκινγκ αυτοκινήτων. Δίπλα από την είσοδο έχει μερικές θέσεις για αναπήρους και μητέρες με μωρά παιδάκια. Όμως αυτές οι θέσεις καταλαμβάνονται σχεδόν πάντα από μάγκες «Ελληναράδες» που με ύφος ανάλογο παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη. Το ίδιο συμβαίνει και σε κεντρικό super market όπου εκεί πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να παρκάρουν όσο πιο κοντά στην κεντρική είσοδο γίνεται, έτσι ώστε ο πολίτης που πάει για ψώνια να μην μπορεί να βγει σχεδόν από την είσοδο.

Αυτή είναι η παιδεία μας στη σύγχρονη εποχή! Δεν υπάρχει δικαιολογία καμία.Το ίδιο γίνεται και σε διαβάσεις πεζών στον κεντρικό δρόμο και σε πεζοδρόμους όπου ειδικά βράδυ πρέπει να είναι η είσοδος ελεύθερη για οχήματα πυροσβεστικής σε περίπτωση φωτιάς, ασθενοφόρου ή αστυνομίας. Ο κάθε ανεγκέφαλος παρκάρει και πάει ατάραχος για καφέ. Προσπαθώ να σκεφτώ κάποιες δικαιολογίες αλλά δεν βρίσκω δυστυχώς…

Οι γονείς μας δεν είχανε κάποια ιδιαίτερη παιδεία είχανε όμως φιλότιμο και σεβασμό για τους άλλους ανθρώπους.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι, ότι εάν πας από τον γάιδαρο στην Mercedes, τότε είναι σίγουρο ότι εγκεφαλικά δεν μπορείς να ακολουθήσεις, οπότε σε αυτή την περίπτωση υπάρχει σημαντικό κενό λογικής σκέψης και συμπεριφοράς. Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί είναι πολλοί, οπότε οι υπόλοιποι πολίτες με συνείδηση βρίσκονται σε αδύναμο σημείο.

Το ίδιο συμβαίνει και στην πόλη των Τρικάλων που περηφανεύεται ότι είναι η πόλη του ποδηλάτου. Δεν έχω δει σχεδόν κανέναν ποδηλάτη να εφαρμόζει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας .Δεν υπάρχει κόκκινο για αυτούς ούτε διάβαση πεζών.

Άρα πού βρισκόμαστε; Στο μεσαίωνα της δικής μας ανθρώπινης ιστορίας!

Είμαστε πολύ μακριά από τις λεγόμενες οργανωμένες κοινωνίες της Ευρώπης κι όχι μόνο!

Καληνύχτα σας!!!!

Υ.Γ. 1: Μην συγχέετε την οικονομική κρίση με την παιδεία. Το χρήμα έχει να κάνει με το σώμα κυρίως κι όχι με το πνεύμα. Είναι λίγοι οι άνθρωποι που τα αντιλαμβάνονται και τα ζουν και τα δύο μαζί.

Υ.Γ. 2: Οι δράσεις που μπορεί να κάνει ένας αντιδήμαρχος πολιτισμού σε μία μικρή πόλη σαν την Καλαμπάκα είναι πολλές και μπορούν να έχουν άμεση σχέση με όσα προανέφερα, έτσι ώστε όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι. Θέλει χρόνια να φτάσεις σε κάποιο ανθρώπινο επίπεδο αλλά όταν φτάσεις, τότε οι ανεγκέφαλοι λιγοστεύουν, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή….

Καραλής Βάιος



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
H6CEP
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ