facebook  youtube  twitter  instagram 24/7/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


  

Ο κ. Παπαχρήστος για ακόμη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος ~ Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας «Ανοιχτοί Ορίζοντες»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  22/04/2024 13:14:21
Ο κ. Παπαχρήστος για ακόμη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος ~  Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας «Ανοιχτοί Ορίζοντες»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Παπαχρήστος για ακόμη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας «Ανοιχτοί Ορίζοντες»

Είναι πλέον γεγονός ότι κάποιοι έχουν αλλεργία στην εικόνα εξωστρέφειας που έχει καλλιεργήσει η πόλη της Καλαμπάκας και γενικότερα ο Δήμος Μετεώρων τους τελευταίους τρεις μήνες. Δεν πέρασαν ούτε καν είκοσι τέσσερις ώρες από τη λαμπρή τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας που έκανε τον γύρω του κόσμου και η μείζων αντιπολίτευση επενδύοντας στην τοξικότητα και στην εμπάθεια προσπάθησε να υποβαθμίσει και να αμαυρώσει τις μοναδικές στιγμές που βιώσαμε συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση. Με τη γνωστή τακτική των ανακοινώσεων καθώς πλέον αποφεύγουν τη φυσική τους παρουσία στις συνεδριάσεις τόσο της Δημοτικής Επιτροπής όσο και των συμβουλίων της ΔΕΥΑΜ, δημιουργούν εντυπώσεις πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Ωστόσο έχουν γνώση οι φύλακες και δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία αιχμή αναπάντητη.

Καταρχήν να επισημάνουμε ότι ο κ. Παπαχρήστος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο Μετεώρων κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο ενημερώθηκε για το χρόνο συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής χωρίς να φέρει κάποια αντίρρηση. Ωστόσο προτίμησε την τακτική της αποχής από τη δια ζώσης παρουσία. Δεν μας κάνει βέβαια καμία εντύπωση αυτό το γεγονός.

Προφανώς ο κ. Παπαχρήστος και η Δημοτική του Ομάδα πιάνονται για ακόμη μια φορά αδιάβαστοι, καθώς τα πεπραγμένα του ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας του κ. Αλέκου «ἀρχὴ ἄνδρα δείκνυσι». Βέβαια είναι ανεπίτρεπτο μηχανικός να γράφει τέτοια ανακοίνωση αλλά αυτό θα το αφήσουμε στους πολίτες να το κρίνουν. Εμείς οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον κ. Παπαχρήστο όσο και στο γράφοντα της ανακοίνωσης ότι:

Α) Ο Νόμος 4412/2016 δεν ήταν μνημονιακός νόμος αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο εναρμόνισης της Ελληνικής Νομοθεσίας με ευρωπαϊκή οδηγία για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου παραγωγής δημοσίων συμβάσεων, ως εκ τούτου δεν αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση. 

Β) το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 5960 της 15/4/2021 του Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών αφορούσε κατάτμηση των υπηρεσιών υποβολής στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σε 12 επί μέρους αναθέσεις (όσες ήταν και οι προσκλήσεις του σχετικού Προγράμματος) και ουδεμία σχέση είχε με το άρθρο 32 περί κατεπείγοντος του ιδίου Νόμου.

Γ) Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες του Daniel στην περιοχή μας, είναι ο ορισμός εφαρμογής του άρθρου 32 για καταστάσεις πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες. Δια τούτου η Πολιτεία έδωσε παράταση στην κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για έξι μήνες ακόμα. Προφανώς και ο κ. Παπαχρήστος δεν έχει επισκεφτεί τα χωριά του ορεινού όγκου για να δει ιδίοις όμμασι τις μεγάλες καταστροφές και να κατανοήσει το κατΆ επείγον των διαδικασιών. Προτιμάει βέβαια τις εκ του ασφαλούς φωτογραφίες μπροστά από ελικόπτερα και έργα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Τι λοιπόν αμφισβητεί η μείζων αντιπολίτευση το ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ή ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ, που αφορά ένα φαινόμενο, που όλος ο επιστημονικός κόσμος δήλωσε ότι το μέγεθος και η ένταση του DANIEL δεν είχε ξανασυμβεί στην Ελλάδα και ότι οι υφιστάμενες υποδομές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. 

Όσον αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο που δημιουργεί ο Δήμος Μετεώρων, προφανώς και ο κ. Παπαχρήστος μαζί με την Δημοτική Ομάδα του ζουν σε παράλληλο σύμπαν καθώς θεωρούν ότι οι κοινωνικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη δημιουργία τους. Εμείς σε αντίθεση με όσα έγιναν στο παρελθόν έχουμε την πολιτική βούληση να ιδρύσουμε τις δυο σημαντικές δομές που θα ενισχύσουν το κοινωνικό δίχτυ προστασίας στην περιοχής μας. Ως Δημοτική Αρχή έστω και μια οικογένεια να έχει ανάγκη οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους κοινωνικά ευάλωτους και να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ελπίζουμε ο κ. Παπαχρήστος και η Δημοτική του Ομάδα να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη για να πάρουν τις απαντήσεις τους και να μην επαληθεύσουν τη γνωστή ρήση «Εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος».

Εμείς είμαστε Δημοτική Αρχή όλων των πολιτών του Δήμου Μετεώρων χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Συνεχίζουμε την καθημερινή σκληρή δουλειά και δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό από την προσπάθειά μας για ένα ισχυρό, ανθρώπινο, σύγχρονο και παραγωγικό Δήμο. 

ΥΓ: Αφιερώνουμε στην παράταξη του κ. Παπαχρήστου το τραγούδι της «Οπισθοδρομικής Κομπανίας» το Νυχτοπούλι καθώς όπως έχουμε διαπιστώσει οι ανακοινώσεις της παράταξής του γράφονται υπό το «φως» της νυκτός…


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
LWGIT
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ