21/9/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο γενικός, ο ειδικός και οι ανερχόμενοι...

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/07/2021 13:24:09
«Ο Γενικός Γραμματέας προΐσταται αμέσως μετά το Δήμαρχο όλων των υπηρεσιών του Δήμου...

Είναι αυτός που καλείται να επιτύχει με συνεχή παρακολούθηση και διαπραγμάτευση με τον υπηρεσιακό μηχανισμό τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση αυτού για την επιτυχή υλοποίηση της πολιτικής

Οι φράσεις αυτές, που αναφέρονται σε οδηγό νέων δημοτικών αρχών, περικλείουν την ουσία του ρόλου των εκάστοτε γενικών γραμματέων δήμων. Ένα αξίωμα που γνωρίσαμε στο δήμο μας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημαρχιακής θητείας, στο πρόσωπο του Γιώργου Γιαννάκου.

Ο ίδιος, όχι μόνο ανταποκρίθηκε επάξια στα του οδηγού, αλλά θα μπορούσε να παραδίδει …μαθήματα προς επίδοξους γενικούς γραμματείς, καθώς υπήρξε παράλληλα και ισορροπιστής, το πρόσωπο αποδοχής και επίλυσης αιτημάτων και παραπόνων των δημοτών, η φωνή της λογικής και ο άνθρωπος που μπορούσε να συγκεράσει αποκλίνουσες απόψεις και πολιτικές.

Η πολιτική εν γένει αποτελεί το αγαπημένο χόμπυ του έτερου συνδαιτημόνα στο τραπέζι της φωτογραφίας, του άλλως αναφερόμενου γκουρού των εκλογών, του Στέλιου Θώμου, ο οποίος -για όσους δεν γνωρίζουν- είναι το πρόσωπο-κλειδί σε πολλές (αν όχι σε όλες) τις ιστορικές μάχες του παρελθόντος για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου.

Όσα ειπώθηκαν από τους δύο άνδρες, τα …κατάπιε με την όρεξη και τη λαιμαργία του ανερχόμενου στην τοπική πολιτική σκηνή, ο τρίτος ομοτράπεζος, Σωτήρης Φαμίσης (ο οποίος σημειωτέον για 50 σταυρούς δεν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος).

Ανάλογη λαιμαργία επεδείξαμε όλοι ανεξαιρέτως στο τραπέζι με τους εκλεκτούς μεζέδες της Ταβέρνας «Γαρδένια».

Ο δε Δημήτρης Πλακιάς, όλο και ξέκλεβε χρόνο -μεταξύ των παραγγελιών- για να συμμετάσχει στη συζήτηση. Άλλωστε ο ίδιος είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα ονόματα για τη μεταγραφική - προεκλογική περίοδο.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2RB1O
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ