Παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία έχει διττή σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπίπτει από το 1838 με τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821, είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά.
Σε όλα τα ελληνικά σπίτια είθισται κάθε χρόνο ανήμερα της 25ης Μαρτίου να ...μπαίνει τηγάνι για μπακαλιάρο που ετοιμάζεται σύμφωνα με την γνωστή, παραδοσιακή και μερακλίδικη συνταγή και συνοδεύεται από εξίσου παραδοσιακή και δυναμωτική σκορδαλιά και πατατοσαλάτα.
Τηρώντας τα έθιμα, λοιπόν, ο Σύλλογος Απανταχού Κρυοβρυσιωτών «Ο Άγιος Μηνάς» κάλεσε τους συγχωριανούς του στην αίθουσα του συλλόγου, μετά την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο, για να γευτούν όλοι μαζί τον μπακαλιάρο σκορδαλιά.
|