27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Νηστίσιμοι λουκουμάδες

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  22/03/2017 12:18:20
Φτιάξτε τους δικούς σας νηστίσιμους λουκουμάδες με γέμιση σοκολάτα, κρέμα, ή σκέτους με μέλι και καρύδια.

• Προετοιμασία: 15 λεπτά
• Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
• Μαγείρεμα: 20 λεπτά
• Μερίδες: 10...

ΥΛΙΚΑ

• 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
• 100 γρ. νερό χλιαρό, στους 40οC
• 15 γρ. ζάχαρη
• μια πρέζα αλάτι
• καλαμποκέλαιο
• 500 ml γάλα αμυγδάλου
• 20 γρ. αλεύρι σκληρό
• 20 γρ. κορν φλάουρ
• 20 γρ. κακάο σε σκόνη
• 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 70 γρ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό. Σχηματίζουμε μια λακκούβα στο κέντρο των στερεών υλικών και ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη μαγιά. Με τα χέρια πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την αφήνουμε μέσα στο μπολ και το καλύπτουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί για 45 λεπτά - 1 ώρα.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Με τον πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο, δίνοντάς της πάχος περίπου 1,5 εκ. Πιέζουμε στρογγυλά κουπ-πατ ή ποτήρια διαμέτρου 8 εκ. στη ζύμη για να σχηματίσουμε λουκουμάδες. Τους αραδιάζουμε στη λαμαρίνα φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

Κατόπιν, σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το καλαμποκέλαιο και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε δόσεις. Φροντίζουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανοί οι λουκουμάδες μας.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση σοκολάτας: Σε μπολ αναμειγνύουμε 100 ml το γάλα αμυγδάλου με το σκληρό αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο και τη ζάχαρη. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στερεών υλικών και αφήνουμε να ζεσταθεί και να δέσει για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η γέμιση. Γεμίζουμε με το μείγμα ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής (στο οποίο έχουμε περάσει μεταλλική μύτη) και γεμίζουμε τους νηστίσιμους λουκουμάδες.

TIP

• Οι νηστίσιμοι λουκουμάδες είναι τέλειοι και χωρίς γέμιση, συνοδεύοντας απλώς με μέλι και καρύδια.
• Μπορούμε να τους επικαλύψουμε, κυλώντας τους σε μπολ με ανάμειξη ζάχαρης-κανέλας.
• Για να φτιάξουμε γέμιση κρέμα βανίλια, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τη γέμιση σοκολάτας, αφαιρώντας από τη συνταγή το κακάο και την κουβερτούρα.

mamapeinao.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Y4TW3
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ