facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Νέα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα - Ιωάννινα: Επικαιροποιήθηκε η απόφαση Περιβαλλοντικών Όρων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  12/01/2021 10:10:56
Νέα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα - Ιωάννινα: Επικαιροποιήθηκε η απόφαση Περιβαλλοντικών Όρων
Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής Του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας εγκρίθηκε η παράταση της χρονικής διάρκειας ισχύος της υπ’ αριθ. 141879/6.7.2009 Κ.Υ.Α. Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Νέα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα - Ιωάννινα» για χρονική διάρκεια δεκαπέντε (15) ετών, από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας...

Πριν από την παρέλευση του χρονικού διαστήματος, ο φορέας του έργου οφείλει να εκκινήσει τη διαδικασία ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του Ν.4014/2011 (όπως ισχύει).

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, εάν ο φάκελος ανανέωσης υποβληθεί εμπροθέσμως (τουλάχιστον δύο μήνες πριν τη λήξη ισχύος), για το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης, οι περιβαλλοντικοί όροι διατηρούνται σε ισχύ.

Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια της παραγ. 8α του άρθρου 2 του Ν. 4014/2011 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Ν.4685/2020), η ισχύς της ΑΕΠΟ παρατείνεται:

• είτε για έξι (6) έτη, για τα έργα – δραστηριότητες που διαθέτουν ως Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης την Οικολογική Διαχείριση και Οικολογικό Έλεγχο (EMAS), και για όσο χρόνο το Σύστημα αυτό βρίσκεται σε ισχύ

• είτε για τέσσερα (4) έτη, εφόσον διαθέτει το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001 ή άλλο αντίστοιχο σε ισχύ και για όσο χρόνο το Σύστημα αυτό βρίσκεται σε ισχύ.

Για τις ως άνω παρατάσεις χορηγείται σχετική διαπιστωτική πράξη. Μη έγκαιρη ανανέωση του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (και εφόσον έχει παρέλθει η αρχική διάρκεια των δεκαπέντε ετών) συνεπάγεται αυτοδίκαιη λήξη της ισχύος της ΑΕΠΟ.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
37126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ