facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




ΝΑΙ στην αίτηση κατοίκων Βυτουμά περί λειτουργίας του οικισμού ως αυτόνομη Κοινότητα [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/03/2023 15:00:29
ΝΑΙ στην αίτηση κατοίκων Βυτουμά περί λειτουργίας του οικισμού ως αυτόνομη Κοινότητα [ΣΧΛ]

Στην έγκριση αιτήσεως κατοίκων Βυτουμά για τη λειτουργία του οικισμού ως αυτόνομη Κοινότητα προχώρησε το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμπάκας στη σημερινή του συνεδρίαση.

Παραθέτουμε τη σχετική αίτηση:

Προς Δήμο Μετεώρων 
Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητα Καλαμπάκας

Αξιότιμοι Κύριοι

Κατόπιν αιτήματος όλων των κατοίκων του οικισμού Βυτουμά Καλαμπάκας και μετά από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού στις 17/2/2023 αποφασίσαμε ομόφωνα να αιτηθούμε την αποχώρησή μας από την Τοπική κοινότητα Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων

Αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε όπως αφού:

1. Είμαστε κύριοι κάτοικοι και νομείς του ακινήτου μας από το 1932 που έγινε αναδασμός.

2. Μετά το νόμο 4555/2018 με τον οποίο καταργείται η διάκριση κοινοτήτων σε δημοτικές ή τοπικές.

3. Σύμφωνα με το άρθρο 283 παράγραφο 6 του νόμου 3852/2010 "Καλλικράτης" μπορεί οικισμός που έχει απογραφεί ως αυτοτελής να αποτελέσει τοπική ή δημοτική κοινότητα με Προεδρικό Διάταγμα.

Κατόπιν των ανωτέρω θα θέλαμε να ανεξαρτητοποιηθούμε άμεσα, να μην ταλαιπωρούμεθα άδικα, να ανήκουμε αποκλειστικά και μόνο στο Δήμο Μετεώρων να αναγνωριστούμε και να λειτουργούμε ως αυτόνομη κοινότητα Βυτουμά.

Ο οικισμός Βυτουμά σύμφωνα με την απογραφή του έτους 2011 (ΦΕΚ698/Τ.Β/20-03-2014) ο οποίος αποτελεί κοινότητα από κοινού με την Τοπική Κοινότητα Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων έχει απογραφεί ως αυτοτελής οικισμός με απογεγραμμένους 167 κατοίκους και οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται στα 175 άτομα.

Ο οικισμός Βυτουμά έχει:
1. Την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά η οποία ιδρύθηκε το έτος 1161, με μεγάλη επισκεψιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

2. Τον Ιερό Ναό του "Αγίου Νικολάου εκ Βουναίνης" που ιδρύθηκε το έτος 1877

3. Δημοτικό Σχολείο που ιδρύθηκε το 1950 και σήμερα λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο, αγροτικό ιατρείο και έδρα του υπάρχοντος Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου "Άγιος Νικόλαος" καθώς και έδρα του χορευτικού μας

4. Πλατεία, παιδική χαρά, ταβέρνα-καφενείο, κρεοπωλείο

5. 13.408 στρέμματα καλλιεργήσιμα χωράφια από τα οποία τα 42 στρέμματα αμπέλια και τα 65 στρέμματα ελαιώνες με 3.500 ελαιόδεντρα

6. Κτηνοτροφικές μονάδες (αγελάδες, πρόβατα, γίδια)

7. 2.512 στρέμματα βοσκήσιμες εκτάσεις

8. Αγροτική οδοποιία 25 χιλιόμετρα.

9. 3 αντλιοστάσια από τα οποία τα δύο χρησιμεύουν για άρδευση και πότισμα των καλλιεργειών και ένα για πόσιμο νερό των κατοίκων

10. 52 κατοικίες

11. 124 υδρόμετρα

Συνδέεται με το Δήμο Μετεώρων με υπεραστική συγκοινωνία (ΚΤΕΛ) σε καθημερινή βάση καθώς και μεταφορά των μαθητών (Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο). 

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το χωριό μας παραμένει ένα ζωντανό χωριό με πάρα πολλές καθημερινές ανάγκες που πρέπει να έχουν την άμεση λύση τους:  αγρότες - κτηνοτρόφοι - επαγγελματίες- κάτοικοι.

Τέλος το γεγονός ότι ο δήμος Μετεώρων αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της χώρας (1658 τ.χλμ) με 75 κοινότητες και οικισμούς, η χιλιομετρική απόσταση (13 χιλιόμετρα) που χωρίζει το χωριό μας από το Δήμο Μετεώρων είναι η αιτία ο εκάστοτε Πρόεδρος να μην μπορεί να ασκήσει σωστά τα καθήκοντά του και να μην γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές του χωριού μας.

Ακολουθούν οι υπογραφές των κατοίκων.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (21/3/2023 3:53:23 μμ):

Συμφωνώ απόλυτα με το δίκαιο αίτημα των κατοίκων Βυτουμά. Αυτό έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Όμως στην αίτηση και στο στοιχείο ""1 . Είμαστε κύριοι κάτοικοι και νομείς του ακινήτου μας από το 1932 που έγινε ο αναδασμός "" αυτό είναι νομικά λάθος διότι οι κάτοικοι δεν είναι νομείς κάποιου ακινήτου τους και ίσως με την αναφορά αυτή, χάνεται κατά κάποιο τρόπο, η αξιοπιστία της αίτησης στο δρόμο για την έκδοση του απαιτούμενου Προεδρικού διατάγματος .


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
61459
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ