facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




ΝΑΙ στη μόρφωση και στη δημοκρατία - ΟΧΙ στην πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/06/2022 12:02:42
ΝΑΙ στη μόρφωση και στη δημοκρατία - ΟΧΙ στην πανεπιστημιακή Αστυνομία

Η εγκατάσταση της αστυνομίας στα δημόσια πανεπιστήμια, ενός θεσμού ακροδεξιάς έμπνευσης και κοπής που δε συναντάται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, δυναμιτίζει το κλίμα και ναρκοθετεί την πανεπιστημιακή ειρήνη.

Τις προηγούμενες ημέρες με το πρόσχημα της «βιβλιοθήκης» είδαμε τη «βαριοπούλα» του αυταρχισμού και της καταστολής απέναντι στους φοιτητές και τους καθηγητές του ΑΠΘ, ενώ λίγο έλειψε να θρηνήσουμε ανθρώπινο θύμα. Μια κυβέρνηση «κρότου-λάμψης» επιτίθεται στο εισόδημα, στα δικαιώματα, στην ίδια τη δημοκρατία. Με αστυνομικές εκστρατείες στα Πανεπιστήμια επιχειρεί να αποκρύψει τις ευθύνες της για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε βάρος της καθημερινότητας εκατομμυρίων πολιτών.

Επιχειρεί επίσης να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, τώρα που η πολιτική της αποδοκιμάζεται από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Στην απόγνωσή της, η κυβέρνηση καταφεύγει στη γνωστή της «καραμέλα» και κατασυκοφαντεί τα δημόσια πανεπιστήμια ως «άντρα βίας και ανομίας». Τα ίδια πανεπιστήμια που βρίσκονται στο 8% των καλύτερων του κόσμου σύμφωνα με την «κατάταξη της Σαγκάης», σε σύνολο 31.907 ιδρυμάτων παγκοσμίως.

Η προγραμματισμένη εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) στις Σχολές, σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου, πρόκειται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα και πιθανά θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτα, θλιβερά και σκοτεινά γεγονότα. Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει. Να μην επιβάλλει την αστυνομοκρατία στα δημόσια ΑΕΙ. Να υποχωρήσει και να ακυρώσει το σχεδιασμό της, ενώ σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές να μεριμνήσει για την πρόσληψη προσωπικού για τη φύλαξη των ιδρυμάτων. Έτσι κι αλλιώς, η αστυνομία μπορεί να επεμβαίνει στα πανεπιστήμια (όπως το έχει πράξει επανειλημμένα) σε περιπτώσεις εγκλημάτων του ποινικού κώδικα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό όλων όσων τάσσονται κατά του κυβερνητικού αυταρχισμού, της βίας και της αστυνομοκρατίας και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια. Ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ως κυβέρνηση είναι η κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ανακατευθύνοντας τους συγκεκριμένους πόρους προς την ενίσχυση των εργαστηρίων και του εξοπλισμού, όπως και την πρόσληψη καθηγητών και διοικητικού προσωπικού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
EPYCM
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ