facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Ν. Βαλομάνδρας: Ανάγκη επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου ώστε να μπορούν όλα τα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/04/2021 20:29:19
Ν. Βαλομάνδρας: Ανάγκη επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου ώστε να μπορούν όλα τα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση
Το φυσικό αέριο αποτελεί μια αξιόπιστη, καθαρή και ασφαλή μορφή ενέργειας, απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου υποστήριξης των νοικοκυριών, μέσω κατασκευής ή επέκτασης των δικτύων του φυσικού αερίου, με ένταξη των εγκαταστάσεων σε προγράμματα π.χ. ΕΣΠΑ, όπου επιδοτείται το 70% της εγκατάστασης και των υλικών που απαιτούνται...

Οι πολίτες όμως, θα πρέπει να ενημερωθούν ότι για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου – πλην των μηχανικών – υπεύθυνοι για την κατασκευή τους, είναι βάσει του ΠΔ. 112/2012 οι αδειούχοι εργοδηγοί υδραυλικοί, οι οποίοι μπορούν και έχουν το έννομο δικαίωμα να κατασκευάσουν μια εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου, αλλά και να εκδώσουν Υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης αναγράφοντας τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου 2ης ειδικότητας με βάση το Π.Δ. 112/2012.

Θα πρέπει να υπάρξει άμεση κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να ενταχθούν εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε νέα επιδοτούμενα προγράμματα, για να το απολαμβάνουν όλο και περισσότερα νοικοκυριά.

Για τα Τρίκαλα θεωρώ επιτακτική την ανάγκη επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Θεσσαλίας, και σε περιοχές και συνοικίες που σήμερα δεν υπάρχει, ώστε να μπορούν όλα τα νοικοκυριά να έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σ΄ένα καύσιμο οικονομικό και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γ. Διευθυντή της ΕΔΑ-ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα και την Διευθύντρια κ. Καλογήρου Έφη, για την καλή συνεργασία τους και την εν γένει ενημέρωσή μας.

Νικόλαος Βαλομάνδρας
Πρόεδρος Συνδέσμου Υδραυλικών νομού Τρικάλων και περιχώρων



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
UGPRC
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ