27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Μυζηθροκεφτέδες µε µάραθο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/02/2016 10:16:27
Η φρέσκια μαλακή μυζήθρα δίνει μια ασύγκριτη νοστιμιά σε αυτούς τους κεφτέδες που μεταξύ άλλων είναι ό,τι πρέπει και για ουζομεζές.

• Μερίδες: για 30 κοµµάτια
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 30'
• Έτοιμο σε: 40'...

ΥΛΙΚΑ

• 300γρ. µυζήθρα φρέσκια
• 1 φλιτζάνι µάραθο ψιλοκοµµένο
• 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
• 5 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα (µαζί µε λίγο από το πράσινο µέρος)
• 2/3 φλιτζανιού νερό (περίπου)
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριµµένο
• ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Βήμα 1: Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεµµυδάκια να µαλακώσουν. Τρίβετε με τα χέρια σας τη μυζήθρα και τη ρίχνετε σε µια λεκανίτσα µαζί µε το µάραθο, το αλεύρι, το αλάτι και µπόλικο πιπέρι. Ανακατεύετε και σταδιακά προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί µέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

 Βήμα 2: Ζεσταίνετε κάµποσο λάδι στο τηγάνι και µε ένα κουτάλι παίρνετε µίγµα από το µπολ και ρίχνετε κουταλιές στο καυτό λάδι. Μην τις ρίχνετε πολλές µαζί γιατί αφενός θα ρίξουν απότοµα τη θερµοκρασία του λαδιού, αφετέρου θα κολλήσουν µεταξύ τους.

• Βήμα 3: Βγάζετε τους κεφτέδες µε τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι. Συνεχίζετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσει το µίγµα και σερβίρετε τους µυζηθροκεφτέδες ζεστούς. olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
G6BD5
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ