Τα μικρά αυτά κεϊκάκια συνοδεύουν ιδανικά καφέ και ζεστά ροφήματα, ενώ γίνονται και νόστιμο κολατσιό για το σχολείο και το γραφείο, με τη μπανάνα και το μέλι να τους δίνει πολύ ωραία γεύση. • Μερίδες: 12 • Χρόνος προετοιμασίας: 20' • Χρόνος μαγειρέματος: 20' • Έτοιμο σε: 40'...
ΥΛΙΚΑ • 90γρ. ζάχαρη κρυσταλλική • 270γρ. αλεύρι μαλακό • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ • 150γρ. γάλα πλήρες • 100γρ. μέλι • 3 αβγά • 75γρ. βούτυρο αγελάδος • 3 μπανάνες • χυμό από 2 λεμόνια • 50γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά) • αλάτι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κόβετε τις μισές μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τις άλλες μισές σε ροδέλες και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και το βούτυρο. Στο μίξερ και σε μεσαία ταχύτητα χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να διογκωθούν ελαφρώς. Προσθέτετε στα αβγά το μίγμα γάλα-βουτύρου, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι, τα κομματάκια μπανάνας και το μέλι και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφιν και μοιράζετε εκεί το μίγμα. Τοποθετείτε ροδέλες μπανάνας στην επιφάνεια κάθε μάφιν, αν θέλετε, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο καρύδι και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. olivemagazine.gr
|