facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μπράβο Λευτέρη, Γιώργο και Πρόεδρε της Κοινότητας Οξύνειας - Στέλνει ο Βασίλειος Αγγέλης - Δικηγόρος

Δημοσιεύθηκε από: Αναγνώστης  25/04/2021 00:51:25
Μπράβο Λευτέρη, Γιώργο και Πρόεδρε της Κοινότητας Οξύνειας - Στέλνει ο Βασίλειος Αγγέλης - Δικηγόρος
Το παράδειγμα συνεργασίας σας, δείχνει τι τεράστιες δυνατότητες έχει ο Δήμος Μετεώρων, όταν οι αιρετοί συνεργάζονται μεταξύ των, όταν αφήνουν πίσω τους την ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα τους, τις πολιτικές κόντρες και βλέπουν μόνο το κοινό δημόσιο καλό...

Πράγματι στον Δήμο Μετεώρων ζούμε τρελές καταστάσεις, να γίνονται εκλογές το 2019 να εκλέγεται Δήμαρχος με παμψηφία από τον Λαό του Δήμου Μετεώρων και ο πρώην Δήμαρχος να δηλώνει και να προετοιμάζεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα γίνουν το 2023!!

Σίγουρα ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στα κοινά και να εκφράζεται ελεύθερα, αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους. Εγώ αν ήμουνα στην θέση του πρώην δημάρχου μετά την παταγώδη προσωπική του ήττα και όχι του συνδυασμού του, την δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών του 2019, ειλικρινά δεν θα ήξερα από την ντροπή μου, που να κρυφτώ και προφανώς δεν θα φανταζόμουνα καν να είμαι εκ νέου υποψήφιος.

Είπαμε όμως, ότι μέσα σε μια δημοκρατική πολιτεία, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται και να συμμετέχει ελεύθερα στα κοινά. Το κακό όμως, να δηλώνεις εξ΄ αρχής της νυν δημοτικής περιόδου εκ νέου υποψήφιος για την Δημαρχεία της επόμενης δημοτικής περιόδου και να εργάζεσαι για αυτό και ταυτόχρονα να είσαι ο σημερινός αρχηγός της δημοτικής ομάδας της μείζονος αντιπολίτευσης, παρασέρνεις στην τακτική του ανταγωνισμού και της αντιπαλότητας, όχι μόνο την ελάσσονα αντιπολίτευση, αλλά κυρίως πολλούς άξιους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής σου ομάδος, που έχουν νέες ιδέες περί πολιτικής, όρεξη για δουλειά, όρεξη για συνεργασία για το καλό του δήμου, που μπορούν να συνεργαστούν με το υγιές κομμάτι της νυν δημοτικής ομάδας του Δημάρχου κ. Αλέκου, η οποία παρά τις τεράστιες προσπάθειες του Δημάρχου, έχει και αυτή προβλήματα και μάλιστα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, για το καλό του Δήμου και των Δημοτών.

Για τους δημοτικούς συμβούλους, που δεν διακατέχονται από παλιές πολιτικές νοοτροπίες, η απλή αναλογική, παρά τις μεγάλες αστοχίες της κατά τις προηγούμενες εκλογές, ίσως να ήταν το καταλληλότερο εκλογικό σύστημα. Θέλει, όμως, για την εφαρμογή της νέα πολιτικά μυαλά με νέες ιδέες και νέες αρχές, που δυστυχώς στις δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης στο δήμο Μετεώρων και σε ηγετική θέση εν έτη 2021 δεν υπάρχουν, και πολύ καλά κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση που αλλάζει τον εκλογικό νόμο, αφού δεν έχει έδαφος πρακτικής υλοποίησής της ανά την Ελλάδα, τουλάχιστον, όσο στην πολιτική σκηνή θα βρίσκονται πολιτικοί που έχουν αλλεργία στις συνεργασίες.

Το παράδειγμά σας όμως, αυτής της συνεργασίας, που είχε επιτυχία, θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα παλιά πολιτικά μυαλά όλων των δημοτικών ομάδων, να δώσουν χώρο στους νέους, να γίνουν συνεργασίες στον Δήμο Μετεώρων εδώ και τώρα, προφανώς υπό την καθοδήγηση του νυν Δημάρχου που έχει ισχυρή λαϊκή εντολή, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τον απαξιώσουν, γιατί τους δημότες τους ενδιαφέρει το σήμερα και το αύριο και όχι το 2024, όπου θα αναλάβει η οποιαδήποτε νέα δημοτική αρχή, να αφήσουν τις πολιτικές κόντρες στην άκρη και να εργαστούν από κοινού για το καλό του Δήμου Μετεώρων.

Όταν πλησιάσει ο καιρός των επόμενων εκλογών, τότε ο καθένας να πάρει το δικό του πολιτικό δρόμο, έως τότε όμως, συνεργασία και μόνο συνεργασία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Δήμου. Και πάλι συγχαρητήρια. Το παράδειγμα σας προς μίμηση των άλλων.

Βασίλειος Αγγέλης - Δικηγόρος



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
S15P0
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ