facebook  youtube  twitter  instagram 22/5/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μπούτια κοτόπουλου με λεμονάτο τζατζίκι

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  01/07/2017 10:22:09
Μπούτια κοτόπουλου με λεμονάτο τζατζίκι
Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό αλλά και ένα ωραιότατο κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα.

• Μερίδες: 6
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 20'
• Έτοιμο σε: 4:30'...

ΥΛΙΚΑ

• 6 μπουτάκια κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένα
• 1 αγγούρι, καθαρισμένο, χωρίς σπόρους, πολύ λεπτοκομμένο
• 200ml γιαούρτι στραγγιστό
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1 ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
• 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
• χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάχνετε το τζατζίκι: Τρίβετε το αγγούρι, το αλατίζετε ελαφρά και το αφήνετε για λίγη ώρα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Το στίβετε πολύ καλά.

Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το σκόρδο, το αγγούρι, το ξύσμα και λιγότερο από τη μισή ποσότητα από το λεμόνι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύετε μια ακόμη φορά.

Φτιάχνετε τα μπουτάκια: Σε ένα μικρό ταψάκι βάζετε τα μπουτάκια με το δυόσμο, το μάραθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λεμόνι. Αλατοποπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε τα μπουτάκια να μαριναριστούν για 4 ώρες.

Τα αραδιάζετε σε ένα άλλο ταψάκι, περιχύνετε με τους ζωμούς της μαρινάδας και τα ψήνετε στο grill στους 180ºC για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε σε πιατελίτσα, βάζοντας δίπλα ένα μπολ με το τζατζίκι και συνοδεύετε με μια δροσερή σαλάτα της επιλογής σας.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
















































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ