facebook  youtube  twitter  instagram 22/5/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μπουρεκάκια με μήλα και χαλβά

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  08/11/2018 10:41:53
Μπουρεκάκια με μήλα και χαλβά
Τραγανό φύλλο που κλείνει μέσα του μήλα, καρύδια και χαλβά. Αυτά τα μπουρεκάκια θα τα λατρέψετε!

• Μερίδες: 5-6
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 20'
• Έτοιμο σε: 30'...

ΥΛΙΚΑ

• 6 φύλλα για μπακλαβά
• 3 πράσινα μήλα, σε κύβους
• 500γρ. χαλβά βανίλια σε κύβους
• 250γρ. καρύδια
• 250γρ. σταφίδες
• 200ml σπορέλαιο
• 10γρ. κανέλα
• ζάχαρη κρυσταλλική και άχνη για το πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνετε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τον χαλβά, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα μήλα σε κύβους, τις σταφίδες και την κανέλα.

Απλώνετε σε μια επιφάνεια το πρώτο φύλλο κρούστας και το αλείφετε με σπορέλαιο. Το πασπαλίζετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο επίσης λαδώνετε.

Στη συνέχεια, βάζετε γέμιση στις δυο άκρες του φύλλου, περίπου 300γρ. στην κάθε μια και το τυλίγετε προς το κέντρο.

Κόβετε με ένα μαχαιράκι το φύλλο στο σημείο που συναντιούνται τα μπουρέκια, τα αλείφετε με λάδι και διπλώνετε τις άκρες για να τα κλείσετε.

Τα βάζετε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.

Αφού τα μπουρεκάκια σας ψηθούν, εάν έχουν βγάλει πολύ λάδι τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
0M883
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
















































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ