facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Μπουγιουρντί με κοτόπουλο

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  08/09/2016 10:30:03
Μπουγιουρντί με κοτόπουλο
Μετατρέψτε το παραδοσιακό «μπουγιουρντί» με τα τυριά και τις πιπεριές, σε κυρίως φαγητό για όλη την οικογένεια με την προσθήκη κοτόπουλου. Σερβίρετέ το με μια δροσερή, πράσινη σαλάτα.

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 45'
• Έτοιμο σε: 60'...

ΥΛΙΚΑ

• 4 μπούτια κοτόπουλο, ολόκληρα, χωρίς τα κόκαλα
• 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, σε ροδέλες
• 1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
• 2 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες, σε λωρίδες
• 100ml κρασί κόκκινο ξηρό
• 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
• 1 μικρή πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
• λίγη ρίγανη ξερή, τριμμένη
• 400γρ. φέτα, σε 4 φέτες των 100γρ.
• 200γρ. γραβιέρα καλής ποιότητας, κομμένη σε λεπτές φέτες
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Κόβετε το ψαχνό του κοτόπουλου σε μέτριες λωρίδες, πάχους περίπου 1½ εκ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, και σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

• Προσθέτετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

• Ρίχνετε τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους-αν χρειαστεί, ρίχνετε και λίγο νερό-ή τις τριμμένες φρέσκιες ντομάτες και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Τότε ρίχνετε την καυτερή πιπεριά και τη ρίγανη, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Μοιράζετε το φαγητό της κατσαρόλας σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ατομικά πήλινα γιουβετσάκια. Αν δεν έχετε, αδειάζετε όλο το φαγητό σε ένα μέτριο πυρίμαχο ή πήλινο σκεύος, σχετικά βαθύ. Στο κέντρο κάθε μερίδας βάζετε από 1 κομμάτι φέτα και μερικές φέτες γραβιέρας.

• Βάζετε τα σκεύη στο μεσαίο ράφι του φούρνου, χωρίς να τα σκεπάσετε, και τα ψήνετε για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να μισολιώσει η φέτα και να ροδίσει. Σερβίρετε συνοδεύοντας το φαγητό σας με ωραία δροσερή σαλάτα.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
I7DFQ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ