9/6/2023

  


 




Μπισκοτάκια αμυγδάλου με καρύδα και γλάσο από υποβρύχιο

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  11/10/2018 09:31:28
Το τέλειο μπισκότο για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου πλάι σε μια κούπα αχνιστό καφέ ή μυρωδάτο ρόφημα με τσάι και βότανα.

• Μερίδες: για 30 κομμάτια περίπου
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 25'
• Έτοιμο σε: 40'
• Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά...

ΥΛΙΚΑ

• 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• ξύσμα από 2 λεμόνια
• ⅔ φλιτζανιού ζάχαρη
• 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κοπανισμένα
• ⅔ φλιτζανιού ινδική καρύδα
• 200γρ. βούτυρο, σε κυβάκια

Για τη διακόσμηση
• 100γρ. υποβρύχιο
• λίγη ινδική καρύδα τριμμένη
• λίγο ξύσμα λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.

Ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψάκια.

Βγάζετε τα μπαστούνια από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φέτες, τις αραδιάζετε στο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά τα μπισκότα σας.

Πριν σερβίρετε βάζετε το υποβρύχιο σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να γίνει ρευστό. Παίρνετε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες γλάσου και με γρήγορες κινήσεις σχηματίζετε γραμμές στα μπισκότα. Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένη καρύδα και ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να στεγνώσουν τα μπισκότα πριν τα σερβίρετε.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6E560
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα































































 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ