Προετοιμασία: 20', Ψήσιμο: 10', Αναμονή: 20'
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 700 γρ.): • 2 κούπες μερέντα • 2 αυγά • 1 κάψουλα βανίλιας • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το πλάσιμο...
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
• Βάζουμε τη 1 κούπα μερέντα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.
• Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας.
• Αλευρώνοντας τα χέρια μας συνεχώς, γιατί η συγκεκριμένη ζύμη είναι κολλώδης, πλάθουμε γρήγορα μικρές, ισομεγέθεις μπάλες, βάρους περίπου 30 γρ.
• Τις ακουμπάμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
• Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
• Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
• Τα κολλάμε ανά δύο με λίγη μερέντα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) από τη δεύτερη κούπα που έχουμε κρατήσει.
Σημ. 1:Λέγοντας μερέντα, εννοούμε οποιοδήποτε άλειμμα σοκολάτας - πραλίνας φουντουκιού συνηθίζουμε να αγοράζουμε.
Σημ. 2:Αν πλάσουμε μπισκότα μεγαλύτερου μεγέθους, αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος. kathimerini.gr
|