27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Μπισκότα με μερέντα στη ζύμη και τη γέμιση μόνο με 4 υλικά

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  02/04/2016 10:29:30

Προετοιμασία: 20', Ψήσιμο: 10', Αναμονή: 20'

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 700 γρ.):
• 2 κούπες μερέντα
• 2 αυγά
• 1 κάψουλα βανίλιας
• 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το πλάσιμο...

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

• Βάζουμε τη 1 κούπα μερέντα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.

• Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας.

• Αλευρώνοντας τα χέρια μας συνεχώς, γιατί η συγκεκριμένη ζύμη είναι κολλώδης, πλάθουμε γρήγορα μικρές, ισομεγέθεις μπάλες, βάρους περίπου 30 γρ.

• Τις ακουμπάμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.

• Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

• Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.

• Τα κολλάμε ανά δύο με λίγη μερέντα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) από τη δεύτερη κούπα που έχουμε κρατήσει.

Σημ. 1:Λέγοντας μερέντα, εννοούμε οποιοδήποτε άλειμμα σοκολάτας - πραλίνας φουντουκιού συνηθίζουμε να αγοράζουμε.

Σημ. 2:Αν πλάσουμε μπισκότα μεγαλύτερου μεγέθους, αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος. kathimerini.gr

 




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5Z34W
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ