facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μπιφτέκια κοτόπουλου

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  11/07/2016 10:35:51
Μπιφτέκια κοτόπουλου
Μια συνταγή που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα χωρίς πολύ κόπο για να ταΐσετε υγιεινά και να χορτάσετε τουλάχιστον 8 άτομα.

• Μερίδες: 8
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'...

• Χρόνος μαγειρέματος: 30'
• Έτοιμο σε: 45'

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια

• 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο μπούτι και στήθος
• 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
• λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

• 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
• λίγα φύλλα δυόσμου
• ½ κουτ. γλυκού πετιμέζι
• 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζετε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά, ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι την πιπεριά, το μπαχάρι, την ρίγανη το γιαούρτι και αλατοπίπερο. Zυμώνετε το μίγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

Πλάθετε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν σε βάθος ώστε να μην μείνουν ροζ στο κέντρο τους.

Eν τω μεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτετε την ντομάτα, το πετιμέζι και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με την σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω. olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5YI4V
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ