facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι, πατάτες ψητές και σπιτική κέτσαπ

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  02/08/2018 10:43:35
Μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι, πατάτες ψητές και σπιτική κέτσαπ
Ζουμερά μπιφτέκια με τυρένια γέμιση που ψήνονται στη σχάρα και γίνονται η καλύτερη επιλογή για υπαίθρια ψησίματα. Συνοδεύονται ιδανικά από ψητές πατάτες και σπιτική κέτσαπ.

• Μερίδες: 4
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 30'
• Έτοιμο σε: 50'...

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια
• 800γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα)
• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
• 100γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
• 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες
• 1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους, σε φέτες πάχους 1,5-2εκ.
• ½ φλιτζάνι κέτσαπ σπιτική
• 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
• 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
• 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε δυνατά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και χωρίζετε το μίγμα σε 4 ίσα μέρη.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το κασέρι, το σκόρδο και την πιπερίτσα (αν τη χρησιμοποιήσετε).

Σε πάγκο εργασίας πλάθετε το κάθε μέρος του κιμά σε ένα πολύ πλατύ μπιφτέκι και τοποθετείτε στο κέντρο του ¼ από το μίγμα των τυριών. Συνεχίζετε το πλάσιμο και κλείνετε καλά το μπιφτέκι, εγκλωβίζοντας στο κέντρο του κιμά τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τον υπόλοιπο κιμά.

Ψήνετε τα μπιφτέκια στη σχάρα, σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στο μεταξύ βάζετε τις φέτες πατάτας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και τις βράζετε για 8-10 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την κέτσαπ, την πάπρικα, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με σύρμα, προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε απαλά για να βραχούν καλά από το μίγμα. Ψήνετε τις πατάτες στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές μαζί με τα μπιφτέκια και συνοδεύετε με σπιτική κέτσαπ.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
50448
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ