facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μπιφτέκια γεμιστά

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/08/2016 11:07:30
Μπιφτέκια γεμιστά
Αν ο καιρός είναι καλός αυτή η συνταγή είναι ιδανική για BBQ. Διπλασιάστε τη δόση και καλέστε τους φίλους σας να τα ψήσετε μαζί.

• Μερίδες: για 6 μεγάλα μπιφτέκια
• Χρόνος προετοιμασίας: 20'
• Χρόνος μαγειρέματος: 15'
• Έτοιμο σε: 35'
• Χρόνος αναμονής: 1 ώρα...

ΥΛΙΚΑ

• 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 500γρ. κιμά αρνίσιο
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1 ντομάτα μικρή τριμμένη στον τρίφτη
• 1 αβγό χτυπημένο
• 75γρ. φρυγανιά τριμμένη
• ½ μπουκάλι σόδα
• 1/2 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι πιπέρι

Για τη γέμιση
• 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
• 100γρ. ανθότυρο
• αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μία λεκάνη βάζετε το κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τη φρυγανιά, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Τα ζυμώνετε καλά. Προσθέτετε το αβγό και στο τέλος ρίχνετε τη σόδα και ζυμώνετε. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε ένα μπολ βάζετε τη ντομάτα, τον ανθότυρο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε ελαφρά να μην διαλυθεί το ανθότυρο και αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.

Χωρίζετε τον κιμά σε 6 κομμάτια. Τα κάνετε μπάλα με το χέρι σας και τα πιέζετε πάνω σε λεία επιφάνεια να ανοίξουν και να γίνουν μεγάλοι δίσκοι διαμέτρου 10-12 εκατ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζετε 2 κουτ. σούπας από τη γέμιση. Με μεγάλη προσοχή πλάθετε τους δίσκους να γίνουν μπιφτέκια.

Ακουμπάτε τα γεμιστά μπιφτέκια σε ένα δίσκο. Τα αφήνετε να ηρεμήσουν στο ψυγείο για 1 ώρα και τα ψήνετε στο κάρβουνο βάζοντάς σε διπλή σχάρα μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα και ορεκτικά. Εναλλακτικά τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σας ή σε σχαροτήγανο. olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ