29/2/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 


 




Μπατζίνα, τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  10/08/2019 09:57:21
Η μπατζίνα είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα με κολοκύθια της Θεσσαλίας, χωρίς φύλλο. Αφράτη από μέσα, τραγανή απέξω, η μπατζίνα είναι η λιχουδιά που θα λατρέψετε αυτό το καλοκαίρι...

ΥΛΙΚΑ

• 500 γραμμ. κολοκύθια
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• ½ κρεμμύδι τριμμένο
• 200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
• 2 αυγά
• 350 γραµμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 200 γραµμ. βαρελίσια φέτα σε τρίμμα
• Αλάτι & πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μπολ αναμειγνύετε τριμμένο κολοκύθι, πράσο, κρεμμύδι, στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, αυγά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, παρθένο ελαιόλαδο και βαρελίσια φέτα. Ανακατεύετε τα υλικά με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνετε λιωμένο βούτυρο σε βαθύ ταψί. Το αλείφετε στη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, το απλώνετε και το ισιώνετε ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος. Πασπαλίζετε με επιπλέον τριμμένη φέτα και λίγο λιωμένο βούτυρο.

Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε τη μπατζίνα χλιαρή.

eleftherostypos.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
0MV8J
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα








 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα



 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ