Ένα νοστιμότατο σοκολατένιο μωσαϊκό για να γλείφεις τα δάκτυλα σου. • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη...
Υλικά (για 6 άτομα): • 2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ • 1 αυγό • 1/2 φλιτζάνι και 1 κουτ. σούπας (125 γρ.) βούτυρο • 3/4 φλιτζανιού και 1 κουτ. σούπας (90 γρ.) ζάχαρη άχνη • 1/4 φλιτζανιού (25 γρ.) κακάο σε σκόνη • 1/4 φλιτζανιού (25 ml) κονιάκ ή vinsanto Εκτέλεση: • Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομματάκια. • Σε μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το αυγό. • Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. • Το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ. • Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. • Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν τα μπισκότα στο μείγμα. • Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. • Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. • Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. • Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώσπου να σφίξει. • Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες. mamapeinao.gr
|