Σε περίπτωση που σας περίσσεψαν κουραμπιέδες από τα κεράσματα των γιορτών σας παραθέτουμε μια εύκολη συνταγή για να τους μετατρέψετε σε ένα "πειραγμένο" παραδοσιακό μωσαϊκό που θα λατρέψουν όλοι...
Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά Μερίδα/ες: 16-18 Υλικά • 125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου • 5 κ.σ. κονιάκ • 200 γρ. κουβερτούρα • 50 γρ. κακάο • 300 γρ. κουραμπιέδες ελαφρά σπασμένους • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Εκτέλεση • Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα και αφήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά. Θα δούμε ότι το μείγμα μας θα σφίξει αρκετά αφού προσθέσουμε το αλκόολ. • Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας: τα αμύγδαλα, το κακάο και τους κουραμπιέδες αφού τους σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας. • Περιχύνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά μας και ανακατέουμε καλά. • Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα μας κατά μήκος και ρολάρουμε με προσοχή μια καραμελίτσα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. akispetretzikis
|