facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μιχαλάκη παρόντος πάσα αρχή παυσάτω… - Γράφει ο Τζεπέτο [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/01/2020 08:13:23
Μιχαλάκη παρόντος πάσα αρχή παυσάτω… - Γράφει ο Τζεπέτο [ΣΧΛ]
Στη σαββατιάτικη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο Σπήλαιο και Μουσείο της Θεόπετρας πρωταγωνιστής δεν ήταν το σπήλαιο, ούτε το μουσείο, ούτε η υπουργός, αλλά ο Χρήστος Μιχαλάκης...

Με τη σαρωτική του παρουσία δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν να του κλέψει τη δόξα. Και η αλήθεια είναι ότι μπροστά του κανένας δεν τόλμησε να του πάει κόντρα. Ούτε πρόεδρος κοινότητας, ούτε δήμαρχος, ούτε βουλευτές. Η δε Υπουργός συμφωνούσε σε ό,τι έλεγε, όσο και αν τη διέκοπτε με τις παρεμβάσεις του.

Κάτι για …παλαιολιθικό πάρκο πήγε να ψελλίσει ο Βάιος Ζιάκας και αμέσως έπεσε κόφτης από το Μιχαλάκη επαναφέροντάς τον στο θέμα της ημέρας που δεν ήταν άλλο από το σπήλαιο.

Ο Θανάσης Λιούτας προσπαθούσε διακαώς να πάρει και αυτός ένα κομμάτι από τα εύσημα (για το γεγονός ότι θα έχουμε λύση στο συγκεκριμένο θέμα) επαναλαμβάνοντας κάθε τόσο: «'Αρα κα. Υπουργέ, 1η Απριλίου, όπως μου είχατε υποσχεθεί πριν μερικούς μήνες που σας συνάντησα, θα ανοίξει το σπήλαιο ε;». Και όταν μπερδεύτηκε και αντί να πει «σπήλαιο» είπε «μουσείο», ο Μιχαλάκης τον διόρθωσε λέγοντας εμφατικά: «Βρε παιδιά, είναι ανοιχτό το μουσείο».

Το κορυφαίο «χτύπημα» βέβαια το κράτησε για το τέλος. Αφού ευχαρίστησε μία ακόμη φορά την Υπουργό ολοκλήρωσε λέγοντας: «Αγοραστός - Μιχαλάκης - Μενδωνη» (με αυτή τη σειρά) εννοώντας προφανώς ότι οι αυτοί τρεις θα φροντίσουν να είναι ξανά επισκέψιμο το σπήλαιο. Φεύγοντας άκουσε τη φωνή της προϊσταμένης της ΕΦΑ Τρικάλων και γύρισε να συμπληρώσει και το δικό της όνομα στο προηγούμενο τρίπτυχο. Η ίδια βέβαια, νωρίτερα, έχει φροντίσει να επισημάνει ότι παρόλο που δεν υπάγεται στη δική της αρμοδιότητα, έκανε κι αυτή το κατιτί της.

Μάταια προσπάθησε να κοτσάρει και το δικό του όνομα ο Θοδωρής Αλέκος στο τετράπτυχο πια, λέγοντας: «Καλά, οι βουλευτές, ο δήμαρχος είναι εκτός;». «'Αλλο είπαμε», του απάντησε ο Χρήστος Μιχαλάκης και έφυγε αγέρωχος με βήμα γοργό και με τον αέρα των 33.949 σταυρών.

Τέλος να πούμε και κάτι για την «υπόσχεση» που δεν ήταν «υπόσχεση», και το αίτημα για μόνιμο προσωπικό που ...έχουμε ήδη.

«Δυο λόγια και εγώ», ακούστηκε σε κάποια στιγμή ο Δήμαρχος Μετεώρων, ο οποίος αφού είπε και αυτός να φροντίσουν να ανοίξει σύντομα το σπήλαιο, ζήτησε από την Υπουργό να προκηρύξει θέσεις μόνιμου προσωπικού και συγκεκριμένα δύο για το μουσείο και δύο για το σπήλαιο. «Οι μόνιμες θέσεις» του ξεκαθάρισε η υπουργός «είναι θέμα του Υπουργείου Εσωτερικών όχι δικό μας», και στρέφοντας το βλέμμα της ξανά προς το μέρος του Μιχαλάκη ανέφερε πως σημασία έχει να είναι ανοιχτό το σπήλαιο και να λειτουργεί.

Επομένως δεν πήρε διαβεβαίωση ο Δήμαρχος, άσχετα αν στο δελτίο τύπου που μας εστάλη αναφέρεται ότι η υπουργός «δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του δημάρχου».

Επιπλέον για το θέμα του μόνιμου προσωπικού, οφείλουμε να πούμε πως δήμαρχος και υπουργός είτε ξέχασαν, είτε δεν γνώριζαν (ενώ θα έπρεπε) ότι πριν 15 μέρες εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για την πλήρωση θέσεων ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού βάσει της υπΆ αριθ. 8Κ/2018 προκήρυξης, η οποία προέβλεπε δύο μόνιμες θέσεις για τη Θεόπετρα (μία για το μουσείο και μία για το σπήλαιο).

Παραθέτουμε σχετικώς και τα ονόματα των διοριστέων:

Ανεξαρτήτως των ανωτέρω, αν ήθελε την καλoπάρει, πάντως, ο Δήμαρχος έπρεπε να της κάνει ένα δωράκι. Και όχι ό,τι κι ό,τι αλλά μία καρφίτσα η οποία -κατά προτίμηση- να απεικονίζει κάτι από το ζωικό βασίλειο. Όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες, η κ. Μενδώνη φαίνεται να τις έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

και από πιο κοντά...



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
τουλιπα (27/1/2020 5:18:03 μμ):

Που ηταν τα Μετεωρα για ολους εδωσαν υπομνημα??


Μαύρος κύκλος (27/1/2020 9:06:06 πμ):

Τελικά το ύψος του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι πολύ μικρό, το πολιτικό εννοώ!!!


Nemesis (27/1/2020 8:39:49 πμ):

Στην αρένα της πολιτικής ο μονομάχος Μιχαλάκης με έπαρση και αλαζονεία νομίζει ότι είναι αήττητος. Στην κερκίδα όμως έχουν αρχίσει οι θεατές να στρέφουν τον αντίχειρα προς τα κάτω. Το τέλος είναι αναπόφευκτο και πολύ κοντά.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Y47V2
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ