facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων: «Οι μοναχοί των Μετεώρων προσεύχονται αδιαλείπτως για την κατάπαυση του κακού»

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/03/2020 22:20:51
Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων: «Οι μοναχοί των Μετεώρων προσεύχονται αδιαλείπτως για την κατάπαυση του κακού»
Στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα, ιερούργησε σήμερα το πρωί, ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου του 1821...

Ο κ. Θεόκλητος, που λειτούργησε για ακόμη μια φορά χωρίς την παρουσία πιστών, σημείωσε πως «είναι καιρός να σκεφτούμε γιατί κλείσανε οι εκκλησίες μας και να αναρωτηθούμε γιατί ο Θεός μας έβαλε αυτό το επιτίμιο της ακοινωνησίας» και πρόσθεσε πως «έτσι η εκκλησία μας ταπεινώνεται για λίγο και σταματά τη θεία λειτουργία, για να θυσιαστεί για τα παιδιά της, ώστε να μην γίνεται συνάθροιση και υπάρχει συγχρωτισμός πολλών ανθρώπων».

Για την απόφαση της εκκλησίας να υπακούσει στην εντολή της Κυβέρνησης και να κλείσει προσωρινά τους ναούς, ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε πως «αν οι εκκλησίες ήταν ανοιχτές και συναθροιζόταν ο κόσμος και υπήρχε έξαρση των κρουσμάτων, όλοι θα έλεγαν ότι φταίει η εκκλησία, φταίνε οι παπάδες, φταίνε οι χριστιανοί που δεν υπολογίζουν τίποτα».

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι «κάθε μέρα ζούμε στον εαυτό μας αυτό το μίσος και αυτήν την πολεμική, η οποία πολλές φορές συνεχίζεται και από εμάς τους ίδιους και κάποιους νεόκοπους θεολόγους, που διαρκώς θέλουν να δείχνουν τις γνώσεις τους τις θεολογικές, γράφοντας διάφορα πράγματα, κρίνοντας και κατακρίνοντας τους πάντες». Για τη σημερινή διπλή εορτή της πατρίδος μας, ο μητροπολίτης Σταγών επεσήμανε πως «σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι», ενώ σημείωσε πως «θα πρέπει και εμείς σήμερα να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε σαν λαός τις οποιεσδήποτε αντιξοότητες και δυσκολίες έχουμε μπροστά μας».

Για να εμψυχώσει τους πιστούς της επαρχίας του, ο κ. Θεόκλητος είπε χαρακτηριστικά πως «ο Θεός και η Παναγία δεν μας άφησαν ποτέ. Ούτε τώρα θα μας αφήσουν. Τα μοναστήρια μας στα Μετέωρα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται σε επαγρύπνηση και οι μοναχοί μας πρωί και βράδυ με το κομποσκοίνι στο χέρι προσεύχονται αδιαλείπτως για όλους εμάς και για την κατάπαυση του κακού».

Μετά τη θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών η δοξολογία για την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 απέναντι στον τουρκικό ζυγό.

orthodoxia.info



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6E550
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ