8/2/2023
  


 
Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού για την Ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/07/2022 10:28:59

Ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. 

24 Ιουλίου 1974. Με την κατάρρευση της Δικτατορίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίζεται πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Αρχίζει η εποχή της Μεταπολίτευσης, μια εποχή σταθμός για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

24 Ιουλίου 2022. Η Ελλάδα γιορτάζει 48 χρόνια δημοκρατικής πορείας. Μια ξεχωριστή εθνική επέτειος με επίκαιρα μηνύματα, υπό το βάρος των πρωτόγνωρων αλλεπάλληλων κρίσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Ημέρα γιορτής, μνήμης και αναστοχασμού. Το παρελθόν διδάσκει. Εθνική ομοψυχία, προσήλωση στους θεσμούς, δράση, αυτοσυγκράτηση, μέτρο, νηφαλιότητα, ήθος, παιδεία, προσωπική και κοινωνική ευθύνη, παραμένουν διαχρονικά, σταθερές πυξίδες για μια πληρέστερη Δημοκρατία και μια ακόμα πιο συνεκτική κοινωνία. 

Με κουλτούρα συνεργασίας και συνέργειας, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο περιβάλλον, στην πολιτιστική και θρησκευτική μας κληρονομιά, οδηγούμαστε με ασφάλεια σε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. Η δημοκρατία δεν είναι δεδομένο. Είναι ανθρώπινο επίτευγμα και το «ελληνικό εσαεί δώρο στην ανθρωπότητα».Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
R1MPA
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ