facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μήνυμα του Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων για την Επέτειο της 25 Μαρτίου 1821

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/03/2023 10:05:07
Μήνυμα του Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων για την Επέτειο της 25 Μαρτίου 1821

H επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, Εθνική και Θρησκευτική, η χώρα μας τιμά την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η οποία αναδεικνύει διδάγματα, αρχές και αξίες καλώντας μας να εμπνευστούμε από την ομοψυχία, τον ζήλο και την αγωνιστικότητα των προγόνων μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις σύνθετες και ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Σήμερα, στην κρίσιμη περίοδο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η θυσία των αγωνιστών του ‘21 είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Ας παραδειγματιστούμε από το πνεύμα της θυσίας των ηρώων της επανάστασης, αντλώντας δύναμη και πίστη από την αντρειοσύνη τους. Ας διδαχθούμε από τα σφάλματα, τις μικροψυχίες και τις διχόνοιες, που συσσώρευσαν τόσα δεινά στον Ελληνισμό και ας αποδείξουμε για ακόμα μια φορά ότι, με θάρρος, αποφασιστικότητα, σύνεση και ομοψυχία μπορούμε να κατακτήσουμε στόχους που μοιάζουν ανέφικτοι.

Τέλος, ενστερνιζόμενοι τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη «Τότε μόνο θα πάει ο τόπος μπροστά, όταν πάψουμε να μιλάμε και να σκεφτόμαστε  με το εγώ, αλλά με το εμείς», ας υψώσουμε όλοι στα σπίτια μας το γαλανόλευκο σύμβολο της Πατρίδας μας, την ένδοξη σημαία μας, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους στον βωμό της Ελευθερίας μας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΑΛΕΚΟΣ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Q1MOY
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ