facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Μήνυμα του Δημάρχου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  04/04/2021 12:56:26
Μήνυμα του Δημάρχου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων
Η σημερινή ημέρα 4/4 έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία φιλοζωικών οργανώσεων ως ημέρα αδέσποτων ζώων. Τα φαινόμενα κακοποίησης, βασανιστηρίων, τραυματισμών, θανατώσεων δείχνουν έμπρακτα βία απέναντι στους μικρούς φίλους μας καταδεικνύοντας την έλλειψη πολιτισμού...

Κάθε χρόνο σαν σήμερα μας υπενθυμίζεται ότι οι μικροί τετράποδοι φίλοι μας χρίζουν αγάπης και προστασίας εάν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένη κοινωνία. Ένας τρόπος να βγούμε από την παρακμή και την ηθική κρίση που μας διαπερνά είναι η προάσπιση αρχών και αξιών ξεκινώντας από την υπεράσπιση των αδύναμων ζώων.

Ο Δήμος μας δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη καθώς και την θέληση να αλλάξει σελίδα, από την πρώτη στιγμή προσπάθησε και έσκυψε πάνω στο ζήτημα της προστασίας, περίθαλψης και σήμανσης των ζώων όχι με λόγια και άσκοπες κινήσεις αλλά με πράξεις. Με σωστή και μεθοδική εργασία ο Δήμος πλέον διαθέτει ένα αξιοπρεπές χώρο φύλαξης - φιλοξενίας αδέσποτων ζώων καθώς και κτηνίατρο που έχει αναλάβει το έργο της περίθαλψης, του εμβολιασμού, της στείρωσης και ό,τι ακόμα χρειαστεί έτσι ώστε η επανένταξη των ζώων στο πραγματικό τους περιβάλλον να πραγματοποιηθεί το γρηγορότερο δυνατό.

Ο μεγάλος στοχαστής Μαχάτμα Γκάντι είπε κάποτε πως “Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός λαού μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα”. Ας κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή, οι μικροί μας φίλοι το αξίζουν και με το παραπάνω.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Θεόδωρος Γ. Αλέκος



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5ZJ4V
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ