27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  08/03/2022 09:16:25

Στις 8 Μαρτίου κάθε έτους, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τιμούμε τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα σύζυγο, τη γυναίκα εργαζόμενη, τη γυναίκα που πρόσφερε και προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες.

"Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας». Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη." (Βικιπαίδεια)

Η «Ημέρα της Γυναίκας» πέραν του ότι έρχεται να μας υπενθυμίσει τη διαχρονική παρουσία της Γυναίκας στην οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους, είναι και μια επέτειος σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Η Ελληνική κοινωνία είναι πλέον μια κοινωνία ισότητας των δύο φύλων, μια κοινωνία που σέβεται και αναγνωρίζει τη γυναίκα ως ισότιμο μέλος της. 

Στη φετινή επέτειο θέλω να σταθώ σε εκείνες τις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταγγείλουν περιστατικά βίας.

Είναι καθήκον όλων μας, θεσμών και προσώπων, να εργαστούμε συλλογικά και συντονισμένα για την πλήρη εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σήμερα λοιπόν τιμούμε όλες τις γυναίκες του κόσμου, τις γυναίκες με τους πολλαπλούς και συχνά αντικρουόμενους ρόλους, τις γυναίκες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια πολλά!!!

Ο Δήμαρχος Μετεώρων
Θοδωρής ΑλέκοςΣχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
DPYBL
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ