22/6/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία


 

 

 

 

 

 

 

 Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  28/04/2021 10:05:28
Ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία» έχει καθιερωθεί η 28η Απριλίου, από το 2001, ενώ η Ελλάδα έχει ενταχθεί επισήμως από το 2005 στην ομάδα των 100 και πλέον χωρών. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, έλκει την καταγωγή της από τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Εργατών, που εορτάζεται την ίδια ημερομηνία από το 1984...

Δυστυχώς η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα δεν μπορεί να μας θυμίσει τίποτε άλλο από τις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν είτε παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο είτε προσπαθώντας να βγάλουν το ψωμί τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες καθημερινότητας.

Η πανδημία επίσης έφερε τις κυβερνήσεις, τους εργοδότες, τους εργαζομένους και τον γενικό πληθυσμό, αντιμέτωπους με πρωτοφανείς προκλήσεις σε σχέση με τις επιπτώσεις του ιού τόσο στην ανθρώπινη υγεία όσο και στον κόσμο της εργασίας. Οι επιπτώσεις της κρίσης δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο κανένα επαγγελματικό περιβάλλον, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι μετάδοσης του ιού σε όλους τους χώρους εργασίας ανεξαιρέτως.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η βελτίωση των μέτρων προστασίας σε όλους τους χώρους εργασίας, αλλά κυρίως η βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων  που δεν μπορεί να θεωρείται φιλόδοξος αλλά εφικτός, λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικά βήματα βελτίωσης που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μέχρι σήμερα.

Για κάθε κοινωνία όμως η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στους χώρους εργασίας είναι δείκτης ευημερίας. Κοινωνίες με υψηλές απαιτήσεις- πρότυπα στους χώρους εργασίας, είναι κοινωνίες με υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Θεόδωρος Γ. Αλέκος
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
U2PR1
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ