facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  05/06/2022 11:03:08
Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Μόνο μια γη» είναι το μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ημέρα ευθύνης όλων μας τονίζοντας την ανάγκη για περισσότερη οικολογική ευαισθητοποίηση υπέρ της ενεργής προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και της άμεσης μετάβασης σε καθαρότερες μορφές ενέργειας και πράσινες τεχνολογίες.

Ο Δήμος Μετεώρων αξιοποιώντας κάθε σχετικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, υπέβαλε προτάσεις για χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής κι εξοπλισμού ιδιαίτερης σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες κάποιες έχουν εγκριθεί ενώ αναμένεται η έγκριση των υπολοίπων.

Προμήθεια ηλεκτροκίνητων Οχημάτων για ανάγκες του Δήμου.

Έργα εξοικονόμησης ενέργειας κι αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για τη βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας των υποδομών.

Έργα στις υποδομές ύδρευσης με σκοπό την εξοικονόμηση πόσιμου νερού και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μικρός βιολογικός σταθμός τύπου compact στον οικισμό Κορομηλιάς.

Έργα προώθησης της ανακύκλωσης με τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης, βυθιζόμενων κάδων σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου που έχουν ήδη τοποθετηθεί.

Τοποθέτηση μετρητών σε διάφορα σημεία της πόλης και εκτός αυτής, δίνοντας τη δυνατότητα ελέγχου της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε, σε πραγματικό χρόνο.

Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε με επιμονή να διεκδικούμε πόρους για να γίνει η βιωσιμότητα, πραγματικότητα στο Δήμο μας.

Σαφώς, καθημερινά γίνονται συντονισμένες παρεμβάσεις καθαριότητας και εργασίες καθαρισμού από τα συνέργεια του δήμου μας σε ολόκληρο το Δήμο με στόχο να είναι η περιοχή μας ανθρώπινη και βιώσιμη.

Συμμετέχουμε όλοι στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον. Το οικολογικό πρόβλημα είναι ένα ηθικό ζήτημα καθώς οι επιπτώσεις του καθορίζουν άμεσα τις ζωές όλων των ανθρώπων. Απαραίτητη προϋπόθεση η περιβαλλοντική ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων μας για ένα καλύτερο περιβάλλον !

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Θεόδωρος Γ. Αλέκος


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6CL5Y
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ