facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μήνυμα Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/11/2022 12:48:51
Μήνυμα Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών


Η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών είναι ένα αυξανόμενο φαινόμενο που δεν γνωρίζει γεωγραφικά όρια, όρια ηλικίας, φυλή και αφορά όλους τους τύπους οικογενειακών σχέσεων και κάθε είδους κοινωνικό περιβάλλον. Στην Ευρώπη, μεγάλο ποσοστό των γυναικών είναι καθημερινά θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο και πρέπει να καταπολεμηθεί.

Από τη δεκαετία του 1990, το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει προωθήσει ενεργά την προστασία των γυναικών από τη βία λόγω φύλου. Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας είναι η πιο προηγμένη διεθνής συνθήκη για την καταπολέμηση αυτών των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στοχεύει στη μηδενική ανοχή για τέτοια βία και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την εξασφάλιση μεγαλύτερης ασφάλειας για τις γυναίκες στην Ευρώπη και φυσικά και στην χώρα μας.

Η πρόληψη της βίας, η προστασία των θυμάτων και η δίωξη των δραστών είναι οι θεμελιώδεις αρχές της Σύμβασης και πρέπει να αποτελέσει αρχή της κοινωνίας μας. Στόχος είναι επίσης να αλλάξουν νοοτροπίες ενθαρρύνοντας όλα τα μέλη της κοινωνίας, ιδιαίτερα τους άνδρες όλων των ηλικιών, να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. 

Προτεραιότητα μας ως σύγχρονοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, όλου του κόσμου, είναι η προώθηση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, επειδή η βία κατά των γυναικών, που διαιωνίζεται από μια κουλτούρα ανεκτικότητας και άρνησης, είναι βαθιά ριζωμένη στις ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών στην κοινωνία. Είναι στο χέρι όλων μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΑΛΕΚΟΣ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
R1MOZ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα








































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ