9/6/2023

  


 
Μήνυμα Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  17/11/2022 08:23:37

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ημέρα Μνήμης για εκείνους που αγωνίστηκαν ενάντια στη Χούντα, που ύψωσαν το κορμί και τη ψυχή τους απέναντι στα τανκ, που πάλεψαν για την Λευτεριά και την Δημοκρατία.

Είναι όμως και ημέρα Γιορτής, η Δημοκρατία ξαναγύρισε στο τόπο που γεννήθηκε. Ο άνθρωπος είναι γεννημένος να ζει ελεύθερος και το Πολυτεχνείο έγινε σύμβολο Ελευθερίας.

Ο αγώνας ξεκίνησε από τη φλόγα λιγοστών νέων, η φωνή τους ενώθηκε με τη φωνή του απλού λάου και με θάρρος, ψυχή και υπερηφάνεια χάραξαν για πάντα την ιστορία της χώρας μας. Ο Αγώνας τους από φοιτητική διαμαρτυρία έγινε λαϊκό ξέσπασμα για τα όσα υπέφερε ο λαός αυτά τα χρόνια της σκληρής δικτατορίας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα μας εμπνέει πάντα, θα αποτελεί οδηγό για τις νέες γενιές καθώς οι θυσίες αυτές έγιναν θεμελιώδεις αξίες και ιδανικά από ανθρώπους που προσέφεραν ό,τι πιο πολύτιμο είχαν στο βωμό της ελευθερίας. Ο αγώνας της νεολαίας και του λαού μας, θα αποτελούν φωτεινό “Φάρο” και το ελάχιστο δείγμα σεβασμού που οφείλουμε είναι να μην τoν λησμονήσουμε ποτέ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΑΛΕΚΟΣΣχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5B458
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ