facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




[UPD] Θάνος Πλεύρης: Τέλος από 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  23/03/2022 11:55:56
[UPD] Θάνος Πλεύρης: Τέλος από 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πριν από το Πάσχα θα ανασταλεί, τελικά, το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναστολή θα ισχύσει από τις 15 Απριλίου.

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

kathimerini.gr


ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Την παύση του μέτρου του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών πιθανότατα από τον Απρίλιο ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Γκάγκα σημείωσε πως το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο. Ερωτηθείσα πότε θα καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο είπε «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Η κ. Γκάγκα πρόσθεσε πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα τότε μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερη απελευθέρωση, αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί.

Για την 4η δόση η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι δεν εξετάζεται να χορηγηθεί παρά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων.

Σημειώνεται ότι χθες ο Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είχε προαναγγείλει και αυτός το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους, λέγοντας: 

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

kathimerini.gr


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
K7FHS
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ