facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Μικέλης Χατζηγάκης: «Μεταναστευτικό ή εισβολή;»

Δημοσιεύθηκε από: Μικέλης Χατζηγάκης  10/02/2020 20:46:36
Μικέλης Χατζηγάκης: «Μεταναστευτικό ή εισβολή;»
Υπάρχει περίπτωση να λυθεί άμεσα το μεταναστευτικό; Η απάντηση, αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια, είναι όχι – τουλάχιστον όχι άμεσα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά...

Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι πρωτίστως ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα, και όχι ένα Ελληνοτουρκικό όπως πολλοί πολιτικοί και δημοσιολογούντες προκρίνουν. Η Ευρώπη θα έπρεπε να είχε διαμορφώσει μια συγκροτημένη πολιτική ασύλου και θα έπρεπε να είχε θεσπίσει ένα δίκαιο μηχανισμό κατανομής των μεταναστευτικών ροών αντί να επωμίζονται το μεγάλο βάρος χώρες όπως η Ελλάδα.

Δεν το έκανε όχι γιατί δεν μπορούσε αλλά γιατί δεν ήθελε. Για την ακρίβεια δεν ήθελαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να έχουν μετανάστες στις χώρες τους γιατί φοβόντουσαν τις σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών τους. Και οι νωθρές πρωτοβουλίες της ΕΕ δείχνουν ότι μάλλον η Ελλάδα θα συνεχίσει σχεδόν μόνη της σε αυτό το δρόμο. Παρότι συχνά ακούμε πολλά υποσχόμενες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ως προς την στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα, στο πρακτικό κομμάτι η Ευρώπη έχει αφήσει την Ελλάδα μόνη της στην αντιμετώπιση αυτού του γιγαντιαίου προβλήματος

Οπότε τώρα τι κάνουμε; Σίγουρα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Οι εικόνες από την Μόρια και την Σάμο δεν είναι μόνο απογοητευτικές για τον τρόπο που ζουν τόσες ανθρώπινες ψυχές. Είναι και ντροπή για την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία και την εικόνα της χώρας προς τα έξω. Για την Ελλάδα το πρόβλημα είναι βαθύ και έχει προεκτάσεις. Είναι πρόβλημα ασφάλειας, δημόσιας υγείας και αλλοίωσης του πληθυσμού σε συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδας.

Το θέμα αλλοίωσης πληθυσμού σε ορισμένα μέρη της χώρας είναι πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια και ας μην παίζουμε με την πολιτική ορθότητα και τα δήθεν ρατσιστικά επιχειρήματα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ μεταξύ 01/2019 και 11/2019 εισήλθαν στην χώρα 65.834 μετανάστες (πηγή: εφημερίδα Realnews, «Σοκάρουν τα στοιχεία του ΟΗΕ»). Μόνο στην Λέσβο, για παράδειγμα, περίπου 1 στους 5 ανθρώπους είναι μετανάστης. Άρα, μιλάμε για κίνδυνο αλλοίωσης της Ελληνική ταυτότητας σε ευαίσθητες περιοχές που αποτελούν σύνορα της χώρας.

Δεύτερον, το πρόβλημα της ασφάλειας είναι ξεκάθαρο χωρίς να βάζουμε στο ίδιο κορβανά τις συγκινητικές ιστορίες προσφύγων με ιστορίες βίας και κάθε είδους εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο, έχουμε πολλά καταγεγραμμένα κρούσματα βίας και εγκληματικών ενεργειών λόγω των μεταναστευτικών ροών. Και η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών είναι δημοκρατικό προαπαιτούμενο.

Τρίτον, το μεταναστευτικό είναι και θέμα δημόσιας υγείας. Για παράδειγμα, διαβάζω ότι πολλοί μετανάστες αρνούνται να εξεταστούν από γιατρό του άλλου φύλλου λόγω θρησκείας. Ειδικά τώρα με τον κορονοϊό αυτό είναι άκρως επικίνδυνο. Σεβαστή η θρησκεία τους αλλά στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό έχουμε ξεπεράσει τέτοια κολλήματα και είναι χρέος αυτών που έρχονται στην χώρα να προσαρμοστούν με τις αξίες και τους κανόνες μας και όχι το αντίθετο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η άρνηση πολλών μεταναστών να εξεταστούν από γιατρούς μπορεί να έχει μεγάλες αρνητικές συνέπειες. Κάτι που κάνει ήδη πολλούς να μιλούν για υγειονομική βόμβα που σύντομα θα εκραγεί.

Η πραγματικότητα είναι μια: Η Ελλάδα είναι στα όρια της. Μετά από 10 χρόνια κρίσης η χώρα είναι ευάλωτη και δεν μπορεί να φιλοξενεί συνέχεια όλο και περισσότερους μετανάστες. Πρέπει να υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα και να γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες επιστροφές των μεταναστών στις χώρες τους. Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση για να δοθούν λύσεις στο εσωτερικό και μηνύματα στο εξωτερικό.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
83671
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ