facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μέχρι 31/1 αιτήσεις στο «arogi.gov.gr» για τους σεισμοπαθείς ΔΕ Τυμφαίων και Κοινότητας Αχλαδέας - Νέα απόφαση

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  16/01/2022 14:46:36
Μέχρι 31/1 αιτήσεις στο «arogi.gov.gr» για τους σεισμοπαθείς ΔΕ Τυμφαίων και Κοινότητας Αχλαδέας - Νέα απόφαση

Με κοινή υπουργική απόφαση (6066 ΕΞ 2022) που δημοσιεύθηκε σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μπορούν πλέον και οι συμπολίτες μας των οικισμών της ΔΕ Τυμφαίων και της Κοινότητας Αχλαδέας που επλήγησαν από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 να υποβάλουν μέσω της πλατφόρμας «arogi.gov.gr», αίτηση χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Θυμίζουμε ότι οι παραπάνω περιοχές του δήμου μας δεν συμπεριλαμβανόταν στην αρχική (161385ΕΞ2021/16.12.2021) κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων.

Πλέον με την τροποποίηση-συμπλήρωση που έγινε στην παραπάνω ΚΥΑ ειδικά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναφερεται ότι:

Τροποποιούμε την υπό στοιχεία 161385ΕΞ2021/16.12.2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών και Επικρατείας «Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 και από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021» (Β’ 5950) ως εξής:

1. Η παρ. 1 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Με την παρούσα απόφαση χορηγείται έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση, ως πρώτη αρωγή, σε πληγέντα φυσικά και νομικά πρόσωπα από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως αυτές οριοθετήθηκαν με την υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.- Κ.Ε./26169/Α325/2020 (Β’ 5293) κοινή υπουργική απόφαση ή/και τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γρεβενών και Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αυτές οριοθετήθηκαν με τις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/Α325/2021 (Β’ 964) και ΔΑΕΦΚ- ΚΕ/9028/Α325/17.05.2021 (Β’ 2094) κοινές υπουργικές αποφάσεις:

(…)

1.3. Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Α. Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας:

α) Κοινότητες Ανθηρού και Καρυάς της Δημοτικής Ενότητας Αργιθέας του Δήμου Αργιθέας.

β) Κοινότητες Πύργου Ιθώμης και Χάρματος της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης, Κοινότητες Μουζακίου, Γελάνθης και Μαγουλίτσης της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου, όλη η Δημοτική Ενότητα Παμίσου του Δήμου Μουζακίου.

γ) Δήμος Παλαμά.

δ) Κοινότητα Σοφάδων της Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων του Δήμου Σοφάδων.

Β. Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:

α) Κοινότητες Αγιάς, Μεγαλοβρύσου και Μεταξοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Αγιάς, Κοινότητα Ομολίου της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών, Κοινότητα Καστρίου της Δημοτικής Ενότητας Λακέρειας του Δήμου Αγιάς.

β) Δήμος Ελασσόνας.

γ) Κοινότητα Νίκης της Δημοτικής Ενότητας Αρμενίου, Κοινότητες Αγίων Αναργύρων, Βουναίνων, Κραννώνος, Κυπαρίσσου, Μικρού Βουνού της Δημοτικής Ενότητας Κραννώνος, όλη η Δημοτική Ενότητα Νίκαιας και όλη η Δημοτική Ενότητα Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ.

δ) Όλη η Δημοτική Ενότητα Αμπελακίων, Κοινότητα Γόννων της Δημοτικής Ενότητας Γόννων, Κοινότητα Κρανέας της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου, Κοινότητα Μακρυχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Μακρυχωρίου και όλη η Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών.

ε) Όλη η Δημοτική Ενότητα Αμπελώνος του Δήμου Τυρνάβου και όλη η Δημοτική Ενότητα Τυρνάβου του Δήμου Τυρνάβου.

στ) Κοινότητες Κρήνης, Μεγάλου Ευυδρίου, Πολυνερίου και Υπερείας της Δημοτικής Ενότητας Ενιππέα, Κοινότητα Σκοπιάς της Δημοτικής Ενότητας Ναρθακίου, Κοινότητες Αμπελείας, Ρευματιάς, Σκοτούσσης και Χαλκιάδων της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα και Κοινότητα Φαρσάλων της Δημοτικής Ενότητας Φαρσάλων του Δήμου Φαρσάλων.

ζ) Κοινότητα Φαλάννης της Δημοτικής Ενότητας Γιάννουλης, όλη η Δημοτική Ενότητα Κοιλάδας, Κοινότητες 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Λαρίσης της Δημοτικής Ενότητας Λαρισαίων του Δήμου Λαρισαίων.

Γ. Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων:

α) Όλη η Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων και Κοινότητα Αχλαδέας της Δημοτικής Ενότητας Χασίων του Δήμου Μετεώρων.

β) Κοινότητες Βροντερού, Ελάτης και Πετρουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων, Κοινότητες Γόμφων και Μουριάς της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων, όλη η Δημοτική Ενότητα Μυροφύλλου, Κοινότητες Παραποτάμου και Πιαλείας της Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων, Κοινότητες Βαλκάνου, Μεσοχώρας και Στουρναραιίκων της Δημοτικής Ενότητας Πινδέων, Κοινότητες Αγίου Βησσαρίωνος, Κοτρωνίου και Παλαιοκαρυάς της Δημοτικής Ενότητας Πύλης του Δήμου Πύλης.

γ) Δήμος Τρικκαίων.

δ) Όλη η Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας, όλη η Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνος και όλη η Δημοτική Ενότητα Πελλιναίων του Δήμου Φαρκαδόνος.

(…)

Επίσης η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων που έληξε στις 14/1/2022, παρατείνεται έως 31/1/2022.

5. Η παρ. 2 του άρθρου 4 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 31η Ιανουαρίου 2022. Οι αιτήσεις δύναται να τροποποιούνται ως την ημερομηνία αυτή. Σε περίπτωση τροποποίησης της αίτησης και εφόσον έχει ήδη καταβληθεί ενίσχυση που υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει μετά την τροποποίηση της αίτησης, το υπερβάλλον ποσό επιστρέφεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό, βεβαιώνεται και εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων. Οι αιτήσεις τροποποίησης εξετάζονται μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής του πρώτου εδαφίου.».



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Z4UWH
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ