2/6/2023

  


 
ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΠΑΡΕΑ | Ένα νέο ξεκίνημα στην περιοχή μας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  18/11/2022 18:18:46

«Σήκω χόρεψε συρτάκι
Με τρελή διπλοπενιά
Χόρεψέ το σα μορτάκι
Να βουίξει η γειτονιά»

Με ένα στίχο από το τραγούδι που ερμήνευσε η ξεχωριστή Αλίκη Βουγιουκλάκη, με χορευτική διάθεση, θέλουμε να ανακοινώσουμε την έναρξη του νεοσύστατου χορευτικού συλλόγου «Μετεώρων Παρέα». Ένας διαφορετικός σύλλογος από ό,τι έχουμε συνηθίσει, ο οποίος απευθύνεται σε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του πολιτισμού μας, τους Παραδοσιακούς Χορούς.

Η αγάπη μας για τους Παραδοσιακούς Χορούς, μας έκανε να θέλουμε όλο και πιο πολύ να υλοποιήσουμε αυτήν την ιδέα και να σας την παρουσιάσουμε. Πρόκειται για έναν σύλλογο που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους για την συνέχιση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης και εδρεύει στην περιοχή της Καλαμπάκας και του Καστρακίου. Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν αγάπη και μεράκι να χορέψουν και να διασκεδάσουν μέσω των παραδοσιακών χορών. Βασικό μας μέλημα να μάθουν οι μικροί μας «ήρωες» τους παραδοσιακούς χορούς μέσω των χορευτικών τμημάτων που θα προσφέρουν χαμόγελο, χορό και παιχνίδι. Θα υπάρχουν τμήματα για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ενηλίκων.

Εμπνευστής αυτής της ιδέας και δάσκαλος όλων τον τμημάτων είναι ο συμπολίτης μας Αθανάσιος (Σάκης) Τούλας. Ο Σάκης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων. Είναι ενεργός χοροδιδάσκαλος το τελευταίο διάστημα με τμήματα στους συλλόγους της Οξύνειας και της Βλαχάβας.

Ο σύλλογός μας θα ξεκινήσει μαθήματα στο Καστράκι και στην Καλαμπάκα, μέρες και ώρες πάντα σε συνεννόηση με τους χορευτές μας. Συμπολίτες μας από όλες τις περιοχές του Δήμου Μετεώρων είναι ευπρόσδεκτοι, και θα χαρούμε πάρα πολύ να τους ακούσουμε όλους. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη χορευτική μας παράδοση στηριζόμενοι στους ενήλικους χορευτές μας αλλά και με στόχο να μάθουν και οι νεότερες γενιές το είδος αυτό, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (Παραδοσιακοί Χοροί).

Για όλες τις απορίες σας και για την συμμετοχή σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο: 6978456015 (Σάκης Τούλας)

Ελάτε να βρούμε μαζί το «ρυθμό» μας.

Με αγάπη και πολλή αισιοδοξία,

Εκ της ΑΜΚΕ Μετεώρων ΠαρέαΣχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
D5XB4
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ