facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μεγάλη ανακάλυψη της NASA: 1.284 νέους εξωπλανήτες ανακάλυψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  16/05/2016 19:19:43
Μεγάλη ανακάλυψη της NASA: 1.284 νέους εξωπλανήτες ανακάλυψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler
Μια σπουδαία ανακάλυψη ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA σε διάσκεψη Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα της. Η NASA ανακάλυψε 1.284 εξωπλανήτες με τη χρήση του τηλεσκοπίου Κέπλερ, διπλασιάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος...

Θεωρείται ο μεγαλύτερος αριθμός πλανητών που έχει ανακαλυφθεί μαζικά, και σχεδόν διπλασιάζει τον επιβεβαιωμένο αριθμό εξωπλανητών στο Σύμπαν, σύμφωνα με το Science Alert.

«Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι κάπου, σε τροχιά γύρω από ένα άστρο παρόμοιο με τον Ήλιο μας, θα βρούμε τελικά έναν αδελφό πλανήτη της Γης», είπε η Έλέν Στόφαν, η επιστημονική υπεύθυνη της NASA.

Ο διευθυντής του τμήματος αστροφυσικής της NASA ,Πολ Χερτζ, σχολίασε:

«Πριν από την εκτόξευση του Κέπλερ δεν ξέραμε αν οι εξωπλανήτες είναι σπάνιοι ή άφθονοι και τώρα φαίνεται ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι πλανήτες παρά άστρα. Οι πληροφορίες αυτές θα καθοδηγήσουν τις μελλοντικές αποστολές μας για να μάθουμε αν είμαστε μόνοι ή όχι στο σύμπαν».

Στη διάσκεψη έγινε αναφορά και στο υπερσύγχρονο, νέας γενιάς διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb Telescope, που θα είναι το ισχυρότερο τηλεσκόπιο που κατασκευάστηκε ποτέ και αναμένεται να εκτοξευθεί το 2018 και να τεθεί σε τροχιά σε απόσταση 1,5 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη. Θα ταξιδέψει έξι μήνες προκειμένου να φθάσει σε αυτή την απόσταση.

Η κύρια αποστολή του θα είναι  να ψάξει το φως από τα πρώτα αστέρια και τους γαλαξίες που σχηματίστηκαν στο σύμπαν μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, να μελετήσει το σχηματισμό και την εξέλιξη των γαλαξιών, να κατανοήσει το σχηματισμό των άστρων και των πλανητικών συστημάτων και να μελετήσει πλανητικά συστήματα καθώς και να ψάξει για πιθανά "βιοσημάδια" στους εξωπλανήτες δηλαδή θα αναζητήσει εξωγήινη ζωή.

ΜΑΡΙΑ Ν. ΜΠΟΥΡΣΙΑΝΗ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Z4UWI
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ