7/2/2023
  


 
Με λαμπρότητα ο Μέγας Εσπερινός στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Καλαμπάκας [62 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  19/07/2022 20:31:54

Συνέρρευσαν απόψε οι πιστοί στο λόφο και το πανηγυρίζον ξωκλήσι του πύρινου και Θεόσταλτου Προφήτη, του Προφήτη Ηλία, όπου με ευλάβεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου με τη συμμετοχή και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Προφήτης Ηλίας

Μια από τις μεγαλύτερες και πλέον εξέχουσες φυσιογνωμίες στην ιστορική διαδρομή της σωτηρίας του κόσμου, αποτελεί η προσωπικότητα του Αγίου και ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. Πρόκειται για τη μορφή εκείνη που συνδυάζει κρυστάλλινη καθαρότητα βίου και υψηλούς οραματισμούς, πνευματοφόρο διάκριση και καίοντα ζήλο για τη μαρτυρία του αληθινού Θεού μέσα στον θυελλώδη θρησκευτικό συγκριτισμό της εποχής του, που εξωθούσε τον άνθρωπο σε έναν ολέθριο αποπροσανατολισμό από την ουρανοδρόμο πορεία πρoς την αλήθεια.

Η ζωή του υπήρξε πράγματι ηλιολαμπής και σελασφόρος. Η εκκλησία εξεχόντως τον τιμά ως «ριζοτόμο της κακίας και φυτοκόμο αρετής» και υμνεί ως «δεύτερο πρόδρομο της παρουσίας Χριστού».

Ο Ναός του κτίζεται ψηλά όχι μόνο «γιατί του άρεσε να βρίσκεται στα ψηλά, αλλά κι επειδή γυρίζει με τΆ αμάξι του στον ουρανό». Διασώζει, δηλαδή, ο λαός στο πρόσωπο του Ηλία -επειδή αυτός δεν έλαβε πείρα θανάτου- την ελπίδα και προσδοκία της αναστάσεως την οποία ο Χριστός ανέδειξε σε αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που ήδη ενεργείται μέσα στην Εκκλησία.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
D58A4
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ