facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Με κατάνυξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός για το Γενέθλιον της Θεοτόκου στο Μετοχιακό Ναό της Παναγίας της «Καναλιωτίσσης» στο δάσος Καναλάκι [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  07/09/2022 19:02:48
Με κατάνυξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός για το Γενέθλιον της Θεοτόκου στο Μετοχιακό Ναό της Παναγίας της «Καναλιωτίσσης» στο δάσος Καναλάκι [φώτος]

Ξεχωριστή θέση κατέχει στα ξωκλήσια της περιοχής μας ο Μετοχιακός Ναός της Παναγίας της «Καναλιωτίσσης» της Ιεράς Βασιλικής Μονής Αγίου και Μεγάλου Μετεώρου.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί η φύση και το κατάφυτο δάσος Καναλάκι σε συνδυασμό με τη μεγάλη εορτή του Γενέθλιου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, προσελκύει τους πιστούς.

Σήμερα το απόγευμα οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα ναό άρχισαν με την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού μετΆ αρτοκλασίας.

Το εκκλησιαστικό έτος, που πλαισιώνεται με αρκετές θεομητορικές εορτές, αρχίζει με το «Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου», τη γέννηση, δηλαδή, της γυναίκας εκείνης που έγινε η απαρχή της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους, καθώς έγινε η κατά σάρκα Μητέρα του Υιού και Λόγου του Θεού, του Ιησού Χριστού, που με την ενανθρώπησή Του και το σωτηριώδες έργο Του λύτρωσε την ανθρωπότητα από την τυραννία του θανάτου και μας προσκάλεσε όλους στη Βασιλεία του Θεού.

Ο εορτασμός δε αυτού του μεγάλου γεγονότος σΆ αυτό το όμορφο Μετόχι μας αποκτά μεγαλύτερη αξία και χάρη, καθώς έχει συνδεθεί συναισθηματικά με τις ψυχές πολλών κατοίκων της περιοχής, δεδομένου ότι κατά την περίοδο του Ά40 αποτέλεσε μια μεγάλη «αγκαλιά» που τους φιλοξένησε σε δύσκολες ώρες για το έθνος. ΓιΆ αυτό και οι πιστοί της περιοχή μας πάντα τιμούν τις λατρευτικές εκδηλώσεις που τελούνται κάθε χρόνο σΆ αυτόν τον καθΆ όλα ευλογημένο τόπο.

Να θυμίσουμε ότι αύριο το πρωί στις 6:30, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
X3TV2
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ