facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Με ευλάβεια και λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Υπαπαντής των Αγίων Μετεώρων [21 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  01/02/2016 17:41:22
Με ευλάβεια και λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Υπαπαντής των Αγίων Μετεώρων [21 φώτος]
Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέσθηκε σήμερα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος μετ’ αρτοκλασίας στο φερώνυμο ασκητήριο, Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μεγάλου Μετεώρου)...

προεξάρχοντος του Καθηγούμενου του Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελλου Αρχιμανδρίτη Νήφωνα, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

- Η δεσποτική αυτή εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της έλευσης του μικρού Χριστού από τους γονείς του στον Ναό των Ιεροσολύμων και της υποδοχής του από τον πρεσβύτη ιερέα Συμεών και την γερόντισσα προφήτισσα Άννα, αναπτερώνει την προσδοκία συνάντησης με το Χριστό κάθε πιστού.

- Ο γέροντας Συμεών, αφού πήρε τον Χριστό στην αγκαλιά του, προφήτεψε πώς αυτό το παιδί θα είναι «σημείο αντιλεγόμενο». Μέχρι σήμερα κανείς δεν στέκεται απέναντι στο Χριστό αδιάφορος: ή θα είναι υπέρ του Χριστού και πιστός του ή η απέναντί του και κατήγορός του.

- Η πίστη μας στο Χριστό κράτησε το γένος μας όρθιο. Οι ασκητές που έζησαν πριν 400 χρόνια σ’ αυτό εδώ το ασκηταριό είχαν εμπειρία με το Χριστό και βαθιά πίστη σ’ αυτόν που τους έδωσε δύναμη και συνεχίσουν να ζουν εδώ παρά τις αντιξοότητες.

- Μόνο αν μπορέσει ο καθένας προσωπικά μέσα του να ζήσει το Χριστό, να εμπιστευθεί την πίστη του και να προχωρήσει, θα έχει ελπίδα να σωθεί το γένος μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει ημερομηνία λήξεως.

Να σημειώσουμε ότι αύριο, την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής της Υπαπαντής θα τελεσθεί στις 7:30 π.μ. στον ίδιο χώρο ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
37226
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ