facebook  youtube  twitter  instagram 1/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr Μαγνητικός Διεγέρτης: Πού ωφελεί. Πώς λειτουργεί. Πού εφαρμόζεται (ενδείξεις) και πού δεν επιτρέπεται (αντενδείξεις) ~ Στέλνει ο Φυσιοθεραπευτής Ηρακλής Λιόντας

Δημοσιεύθηκε από: Ηρακλής Λιόντας  20/03/2023 08:49:44
Μαγνητικός Διεγέρτης: Πού ωφελεί. Πώς λειτουργεί. Πού εφαρμόζεται (ενδείξεις) και πού δεν επιτρέπεται (αντενδείξεις) ~ Στέλνει ο Φυσιοθεραπευτής Ηρακλής Λιόντας

Μετά από ένα διάστημα "ΣΙΩΠΗΣ" που μας βύθισε σε προβληματισμό, οργή, θλίψη και αναθεωρήσεις, δειλά-δειλά θα ξεκινήσουμε ξανά την ωραία επικοινωνία που έχουμε ξεκινήσει. 

Πολλοί από εσάς που διαβάζετε τα άρθρα, μου συνέστησαν να αρχίσω να παρουσιάζω και να εξηγώ τα μέσα που χρησιμοποιούμε εμείς οι φυσικοθεραπευτές, πού ωφελούν, πώς λειτουργούν, πού εφαρμόζονται (ενδείξεις) και πού δεν επιτρέπονται (αντενδείξεις). 

Έτσι θα κάνουμε μία προσέγγιση της τεχνολογίας στο χώρο της αποκατάστασης του Μαγνητικού Διεγέρτη.

Ποια είναι η μέθοδος θεραπείας με το PEMF;

Η θεραπεία με το TESLA αποτελεί μια νέα θεραπευτική μέθοδο. Η συσκευή παράγει ισχυρούς παλμούς ηλεκτρικού ρεύματος μικρής διάρκειας με συχνότητα που επιλέγει ο θεραπευτής. Το υψηλό ρεύμα κάθε παλμού όταν διαρρέει την κεφαλή-πηνίο, παράγει ένα μαγνητικό πεδίο πολύ υψηλής μαγνητικής επαγωγής & έντασης, από 3 έως 9Τ = 90 000 Gauss.

Το μαγνητικό πεδίο που παράγεται είναι παλμικό, λόγω των παλμών του ρεύματος που το παράγουν, περιοδικό με συχνότητα τη συχνότητα των παλμών ρεύματος και μεταβαλλόμενο σε ένταση.

Η κεφαλή τοποθετείται σε απόσταση μερικών εκατοστών από το σώμα, πάνω από την πάσχουσα περιοχή, ώστε οι μαγνητικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου να τη διατρέχουν.
Το ανθρώπινο σώμα είναι αγώγιμο και ως αγωγός του ηλεκτρισμού όταν βρεθεί από την επίδραση του μαγνητικού πεδίου, επάγονται πάνω του ρεύματα που η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση του μαγνητικού πεδίου και διαρκούν όσο διαρκεί η επίδραση του μαγνητικού πεδίου.

Λόγω της μεγάλης μαγνητικής επαγωγής του TESLA, τα επαγόμενα ρεύματα είναι τόσο ισχυρά που προκαλούν μυϊκή σύσπαση και διέγερση του νευρικού συστήματος.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Μια παρεμφερής θεραπευτική μέθοδος είναι οι μαγνητοθεραπείες με παλμικά- μεταβαλλόμενα μαγνητικό πεδία χαμηλής ισχύος. Οι συσκευές αυτές είναι ηλεκτρονικές συσκευές που αποτελούνται από μια κεντρική μονάδα στην οποία συνδέονται είτε μικρό πηνία που τοποθετούνται τοπικό στην επιθυμητή περιοχή του σώματος είτε κυλινδρικό πηνία που περιβάλλουν το σώμα εγκατεστημένα σε ειδικά κρεβάτια.

Οι διαφορές της κλασικής μαγνητοθεραπεία είναι:

εφαρμόζει πεδία μέχρι περίπου 100Gauss (=0,01 Tesla), τα οποία δεν είναι ικανά να προκαλέσουν διέγερση του μυϊκού και νευρικού συστήματος

η θεραπευτική της δράση περιορίζεται στην αναλγησία και πόρωση καταγμάτων

τα μαγνητικό πεδίο είναι ασθενή και δεν δημιουργούν καμία αίσθηση στον ασθενή

μεγάλοι χρόνοι θεραπείας ανά συνεδρία 20-30 λεπτά

To TESLA επιδρά στο σώμα μέσω των μαγνητικών πεδίων που παράγει μέσω 2 βασικών μηχανισμών:

1. Διέγερσης εν τω βάθει μυϊκών και νευρικών ιστών λόγω των ισχυρών μαγνητικών πεδίων που εισέρχονται σε όλο το βάθος και κινητοποιούν το σύνολο των δομών, σε σύγκριση με την ηλεκτροθεραπεία της οποίας η πορεία διάδοσης των ρευμάτων είναι κυρίως επιφανειακή. Αυτή η επίδραση στοχεύει περισσότερο στην αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων όπως καταστροφή περιφερειακών νεύρων, απονευρωμένοι μύες, ατροφία, μυϊκοί σπασμοί, αγκύλωση, μυϊκή ενδυνάμωση, κινητοποίηση αρθρώσεων και άλλες...

2. Μαγνητικός συντονισμός όλων των κυττάρων του σώματος μέσω του παροδικού προσανατολισμού της μαγνητικής ροπής των στοιχείων με περιττό αριθμό πρωτονίων στον πυρήνα τους (κυρίως υδρογόνου). Μέσω αυτού του βιολογικού φαινομένου αντιμετωπίζονται προβλήματα πόνου, τενοντίτιδες, αρθρίτιδες, κατάγματα και άλλες

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

Αναλγησία με παραγωγή ενδορφινών

Βελτίωση λειτουργίας κυτταρικής μεμβράνης μέσω αντλίας K-Na που καθορίζει τη διαπερατότητά της

Ρύθμιση/βελτίωση λειτουργίας νευρικού συστήματος

Υπεραιμία

Αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων

Αύξηση παραγωγής κολλαγόνου

Ταχύτερη ασβεστοποίηση (επούλωση καταγμάτων)

Αντιφλεγμονώδης δράση

Αύξηση μεταβολισμού

ΚΥΡΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Μυοσκελετικές διαταραχές όπως. εκφυλιστική & ρευματοειδής αρθρίτιδα, αυχεναλγίες & μυϊκοί πόνοι

Διαταραχές σπονδυλικής στήλης: οσφυαλγία, ισχιαλγία, σπονδυλίτιδα

Οστικά οιδήματα

Κατάγματα

Διαταραχές των νεύρων

Μυϊκή ατροφία, σπασμό και αγκύλωση

Αθλητικοί τραυματισμοί

Μυϊκή χαλάρωση

Οξείς πόνους

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ 

καρδιακούς βηματοδότες 

ακουστικά βοηθήματα 

αντλίες ινσουλίνης 

αντλίες φαρμακευτικής αγωγής 

μεταλλικά εμφυτεύματα (εκτός αν είναι απομαγνητισμένα)

άλλα μεταλλικά σώματα

Τέλος Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τον κύριο προμηθευτή μου κ. Χριστοφιλόπουλο Νίκο για την άψογη συνεργασία μας από το 2007 έως σήμερα.

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του Physioliontas, Ηρακλή Λιόντα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978589327, 2432022357


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
H6CE5
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

  booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ