facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Μαγικά tips για να πείτε αντίο στα σπυράκια. Γράφει συνεργάτης

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  12/08/2012 20:02:55
Μαγικά tips για να πείτε αντίο στα σπυράκια. Γράφει συνεργάτης
Είτε είναι πολλά, είτε ένα μόνο του, τα σπυράκια που εμφανίζονται έτσι ξαφνικά μπορούν εύκολα να χαλάσουν τη διάθεση μιας γυναίκας (και όχι μόνο) και να καταστρέψουν έστω και προσωρινά την όμορφη όψη ενός προσώπου! Διάσημα και μη μυστικά όμως μπορούν...

να κρατήσουν μακριά, έστω και προσωρινά, τους ανεπιθύμητους επισκέπτες!

Ασπιρίνη VS Σπυράκια
Τρίψτε δύο ασπιρίνες ανάμεσα σε δύο κουταλάκια και ρίξτε μερικές σταγόνες νερό μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη πάστα. Απλώστε το μείγμα πάνω στο σπυράκι. Μετά από λίγο διάστημα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ασπιρίνης, το πρήξιμο (οίδημα) θα μειωθεί άμεσα.

Σταγόνες ματιών για σπυράκια…
Εάν στο φαρμακείο του σπιτιού έχετε μόνο σταγόνες για τα μάτια και θέλετε να καταπολεμήσετε ένα απρόσμενο επισκέπτη (το σπυράκι στη προκειμένη περίπτωση), τότε και αυτές μας κάνουν! Βάλτε τοπικά δύο σταγόνες. Θα εξαφανιστεί!

Σπυράκι on ice
Κυριολεκτικά βάλτε το σπυράκι στον πάγο! Αυτός συρρικνώνει τα σπυράκια, αλλά για να αποφύγετε τον ερεθισμό, καλύψτε μερικά σε μια πετσέτα και τοποθετήστε τα σαν κατάπλασμα πάνω στο σπυράκι για 10 λεπτά. Τα αποτελέσματα θα σας κάνουν να μη θέλετε να μοιραστείτε το μυστικό…

Μια κρέμα να το κάνει "παρελθόν"
Για να ξηράνετε ένα σπυράκι, χρησιμοποιήστε τοπικά μια κρέμα για την ακμή με υπεροξείδιο του βενζολίου με περιεκτικότητα 2,5% ή σαλικυλικό οξύ με περιεκτικότητα 0,5%. Μην επιλέξετε όμως κάποιο προιόν με μεγαλύτερη περιεκτικότητα αυτών των δραστικών συστατικών διότι θα προκαλέσετε ξηρότητα στην επιδερμίδα σας, κάνοντάς την ευάλωτη στις εξωτερικές επιθέσεις μικροβίων. Επιπλέον, είναι πιθανό να εμφανιστούν και άλλα προβλήματα, λ.χ. ερυθρότητα.

Feeling for peeling
H απολέπιση αντιμετωπίζει το σπυράκι πριν εμφανιστεί. Όταν οι λιπαρές εκκρίσεις της επιδερμίδας βγαίνουν στην επιφάνειά της, μεταφέρουν νεκρά κύτταρα, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν, διότι διαφορετικά δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για το σχηματισμό σπυριού.

Το peeling είναι η μόνη διαδικασία η οποία αφαιρεί από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα. Έχετε δύο εναλλακτικές:
α) τα γνωστά απολεπιστικά προϊόντα και
β) τα χημικά peelings.

Τα φυσικά απολεπιστικά διαθέτουν μικρόκοκκους, οι οποίοι, με τη μηχανική κίνηση του μασάζ, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια και καταπολεμούν τη λιπαρότητα.

Τα χημικά peelings βασίζονται σε διαφορετικές χημικές βάσεις (όπως ρετινοειδή, βήτα υδροξύ, άλφα υδροξύ κ.λπ.) για να αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα. Ποικίλλουν σε υφή και σύνθεση, ενώ δεν έχουν αντενδείξεις. Μην καταφεύγετε στα φυσικά απολεπιστικά που λειτουργούν με μηχανική κίνηση, εάν έχετε ήδη σπυράκια στο πρόσωπο. Θα εξαπλώσουν τη μόλυνση.

Ενυδάτωσέ το!
Να χρησιμοποιείτε κάθε πρωί ένα ενυδατικό, μη λιπαρό προϊόν φροντίδας σε υγρή ή τζελ μορφή. Αποφύγετε όμως την υπερβολική χρήση αντισηπτικών προϊόντων ή προϊόντων κατά της λιπαρότητας διότι μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Μια μασκούλα την εβδομάδα…
Η εφαρμογή της μία φορά την εβδομάδα καταπολεμά τους κλειστούς πόρους και τα μαύρα στίγματα. Έχετε δύο επιλογές: τις μάσκες οι οποίες περιέχουν άργιλο και αντιμετωπίζουν την λιπαρότητα, αλλά και αυτές που αντιμετωπίζουν τις ατέλειες και προλαμβάνουν τους κλειστούς πόρους.

Στρες …ποιό στρες;
Η καλύτερη απάντηση στα σπυράκια είναι να είστε ήρεμοι και χαλαροί! Μία φορά την ημέρα λοιπόν προσπαθήστε να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές. Είναι καλό να χαλαρώνετε και να βρίσκετε λίγο χρόνο για να ασχοληθείτε με κάτι που σας αρέσει.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
50448
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ