21/9/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μ. Χατζηγάκης: «Οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ στηρίζουν την μεσαία τάξη»

Δημοσιεύθηκε από: Μικέλης Χατζηγάκης  22/06/2021 09:28:13
Με βάση τη μεταρρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα, ο Μικέλης Χατζηγάκης τόνισε πως αυτού του τύπου οι μεταρρυθμίσεις στηρίζουν δυναμικά τη μεσαία τάξη και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει...

Συγκεκριμένα, ο Χατζηγάκης δήλωσε:

«Ο κορμός των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ στοχεύει στην ενδυνάμωση και στήριξη της μεσαίας τάξης η οποία έχει εξαντληθεί από μια δεκαετή κρίση. Και δεν είναι μόνο το πακέτο των 32 δισ. που θα ενισχύσει τους «μεσαίους» δημιουργώντας νέες σύγχρονες θέσεις εργασίας, αλλά και οι δομικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, την απασχόληση, κτλ.

Για παράδειγμα, η μεταρρύθμιση που θα εισάγει το Υπουργείο Εσωτερικών και θα αφορά τον εσωτερικό έλεγχο, το μπόνους παραγωγικότητας, την αξιολόγηση, την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, κ.ο.κ. είναι σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση. Είναι, δηλαδή, στη γραμμή ενίσχυσης των αρχών και αξιών της μεσαίας τάξης.

Άλλωστε, η μεσαία τάξη δεν καθορίζεται μόνο από το ύψος του μισθού αλλά ευρύτερα από τις αντιλήψεις και τις αξίες των ανθρώπων αυτών. Η μεσαία τάξη εκφράζει μια συγκεκριμένη κουλτούρα. Οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης είναι βαθιά δημοκράτες και ευρωπαϊστές, και σέβονται τους θεσμούς μας.

Οι άνθρωποι αυτοί εκφράζονται με μετριοπάθεια και σύνεση και όχι με κραυγές και ξεσπάσματα. Είναι οι νοικοκυραίοι που θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν άξιοι και ικανοί και να ανέβουν κοινωνικά και οικονομικά αλλά μέσω της αξιοκρατίας, της αριστείας και της σκληρής δουλειάς. Είναι οι βασικοί θιασώτες της ιδέας τους κοινωνικού ανελκυστήρα που δηλώνει ότι τα παιδιά θα έχουν ευκαιρίες να φτάσουν πιο ψηλά από τους γονείς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, λοιπόν, θα δώσει προτεραιότητα σε αυτούς τους ανθρώπους. Θα δώσει προτεραιότητα στην μεσαία τάξη για γνωρίζει πως μόνο έτσι μπορούν να μπουν γερά θεμέλια για μια δίκαιη και στέρεη ανάκαμψη».
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
B4VXJ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ