15/10/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  

 

 

 

 

 
Μ. Χατζηγάκης: «Αγώνας για διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή»

Δημοσιεύθηκε από: Μικέλης Χατζηγάκης  06/10/2021 09:02:36
Οι αποκαλύψεις από τα Pandora Papers επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τις σκιώδεις οικονομικές συναλλαγές που διενεργούνται παγκόσμια σε υψηλούς κύκλους της κεντρικής πολιτικής σκηνής καθώς και της οικονομικής...

Το ίδιο συμβαίνει και σε μικρότερες βαθμίδες πολιτικής, όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, με τις οποίες όμως τα Pandora Papers δεν ασχολούνται λόγω μικρότερης οικονομικής εμβέλειας.

Το φαινόμενο του μαύρου χρήματος αποτελεί ένα καρκίνωμα που θανατώνει τις αντιστάσεις της κοινωνίας, διαβρώνει την πολιτική τάξη και εκμαυλίζει τους πολίτες που αναγκαστικά αποδέχονται μια τέτοια ιλαρή κατάσταση.

Η πολιτεία οφείλει να ρίξει φως στις καταστάσεις αυτές και η δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην χαριστεί ουδενός. Η διαφάνεια της δημόσιας ζωής πρέπει να αποτελέσει βασική αρχή της κοινωνίας μας. Οι πολίτες πρέπει να αφυπνιστούν και με την ψήφο τους να καταδικάσουν τέτοιες βρώμικες υποθέσεις που τελούνται από τους εκλεκτούς που αυτοί επιλέγουν. Τους γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί, ωστόσο διστάζουν να τους τιμωρήσουν και υπαναχωρούν στα πρόσκαιρα μικροσυμφέροντα τους.

Η πολιτεία, από την πλευρά της, πρέπει να κινηθεί για την καθολική εξυγίανση του συστήματος. Δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια στο προφανές: δηλαδή πως ορισμένοι πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους εμφανίζονται με μεγάλες περιουσίες. Άμεσο συγκεκριμένο μέτρο είναι να ενεργοποιηθεί και το «πόθεν» όχι μόνο το «έσχες» στις δηλώσεις των πολιτικών. Δεν φτάνει αλλά θα είναι ένα πρώτο μέτρο εξυγίανσης.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
XJSUG
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ